„Pár hejtíčků“. Pirát Michálek se vypořádal s nepříjemnými dotazy. Nevěřte všemu, co je na internetu

04.08.2020 16:28

Předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek odpověděl ve videu, které umístil na svůj facebookový profil, na pár ‚hejtíčků‘. „Nad těmi texty často zůstává rozum stát,“ poznamenal.

„Pár hejtíčků“. Pirát Michálek se vypořádal s nepříjemnými dotazy. Nevěřte všemu, co je na internetu
Foto: Pirátská strana
Popisek: Jakub Michálek

„Pirátům jsem na začátku fandil. Jako správná tupá ovce ze stáda jsem chtěl věřit, že do politiky snad může jednou vstoupit skupina lidí a konečně všem ukáže, že lze dělat politiku opravdu čestně, bez osobních ambicí a jinak,“ přečetl jeden ze vzkazů Michálek. „Myslím si, že lidi by neměli jen tak věřit politikům, protože to je výborná cesta nechat se napálit. Důvěřuj, ale prověřuj. To nemůžu použít tenhleten citát, oni o nás budou zase říkat, že jsme stalinisti,“ uvedl k tomu s úsměvem. 

Uvedl tak své video k přečtení pár hejtíčků a pokračoval. 

„První hejtíček: Pane poslanče a absolvente dvou vysokých škol, přišel mi e-mail, který vám v příloze přeposílám a byl bych potěšen, kdybych se přímo od pramene dozvěděl, jak to s tím TGM vlastně je. Je mi téměř 80 let a doposud jsem si vždy myslel, že TGM zemřel 14. 9. 1937 v Lánech. Ale asi jsem se mýlil, protože podle vás to nemůže být pravda. Anebo nám lhali a internet znalo lidstvo již před mnoha lety. Vím, že přesně stejný výrok jste pronesl i na plénu poslanecké sněmovny. Takže...?“ přečetl Michálek a poznamenal, že jde o řetězový e-mail o výroku TGM. 

„Tak to bylo tak: Byl jsem v televizi, on-line vysílání a udělal jsem tam vtip a lidé ten vtip moc nepochopili. Ten vtip byl v tom, že Tomáš Garrigue Masaryk říkal, že nemáte věřit všemu, co si přečtete na internetu. Mně to přišlo tak jasné, já už nevím, jak jsem to měl udělat víc... To jsem tam měl mluvit o praotci Čechovi?“ poznamenal Michálek s tím, že na internetu, v politice a všude je velké množství strašných šmejdů, kteří se snaží zneužít seniory a další zranitelné skupiny tím, že jim podsouvají různé dezinformace, blbosti, tzv. alternativní fakta a je důležité, aby si lidé ty informace ověřovali.

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec
 

„Dobrý den. Až budete chtít být ministrem, tak napište dříve, abych se stačil z Česka odstěhovat,“ napsal Michálkovi další pisatel. „Dostávám podpůrné zprávy, některé ne tak úplně podpůrné zprávy, každopádně příští volby nás čekají v roce 2021, takže se na to dobře připravme a věřím, že to dobře dopadne,“ podotkl Michálek. 

V dalším hejtíčku jej pisatel nazval udavačským dobytkem. „Tak já musím říct, že mně se úplně tenhleten slovník, protože jeden můj praděda byl zastřelen nacisty a druhý praděda šel do uranového dolu za komunistů, takže nemyslím si, že bychom byli nějací udavači. A to, že hlídáme veřejné peníze všech daňových poplatníků tady v České republice i Evropské unii, tak to je něco, co by se spíš mělo ocenit,“ dodal. 

„Dej blbovi funkci a vymyslí lejstro,“ psal další pisatel s tím, že Pirátům podle jeho slov vadí Airbnb a Uber. „Proč je vůbec důležitá regulace digitálních platforem, jako je třeba Uber nebo Airbnb? Pokud chceme, aby se tady v České republice dobře podnikalo, tak musí být zákony, které platí stejně pro všechny. A ty dosavadní zákony byly zastaralé a my jsme i před volbami řekli, že ty zákony aktualizujeme. Proto jsme také první přišli s regulací těchto služeb tak, aby měl zákazník zajištěnou kvalitu, no a podařilo se nám prosadit několik návrhů, které zlepšují i postavení například sousedů. Když se vám nedejbože stane, že váš soused si ze svého bytu udělá hotel a každý den jsou tam noví turisté. Takovýmto lidem jsme pomohli,“ zmínil. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…