„Podobné výmysly si budou tahat z pr**le v příštích dnech. Vypněte je.“ Veleúspěšný americký režisér vypustil po zvolení Trumpa drsná slova, která internetem letí jako vichřice

13.11.2016 15:31

V pěti bodech shrnul naštvaný americký režisér Michael Moore, co udělat po zvolení republikánského kandidáta Donalda Trumpa. Jeho velmi sdílený text, který na facebookovém profilu olajkovalo téměř 470 tisíc uživatelů a sdílelo jej 214 tisíc lidí, přinesl server Echo24.cz.

„Podobné výmysly si budou tahat z pr**le v příštích dnech. Vypněte je.“ Veleúspěšný americký režisér vypustil po zvolení Trumpa drsná slova, která internetem letí jako vichřice
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

Prvním bodem podle Moorea je převzít Demokratickou stranu a navrátit ji lidem. Selhala nám.

„Druhý bod: Propusťte všechny vědátory, věštce, ty, kdo připravují a analyzují průzkumy veřejného mínění a kohokoli z médií, kdo odmítli naslouchat tomu, co se skutečně děje, a uznat to. Ti samí lidé nám teď budou říkat, že je třeba bořit propasti a ať se semkneme. Podobné výmysly si budou tahat z pr**le v příštích dnech. Vypněte je,“ uvedl.

Třetím bodem je podle něj ten, že musí odejít každý demokrat v Kongresu, který není připraven bojovat, odolávat a bránit se tak, jak to dělali republikáni proti prezidentu Obamovi každý den minulých osm let. „Musejí odejít a nechat pracovat ty z nás, kteří víme, jak zastavit podlost a šílenství, které brzy začne,“ sdělil.

  • Původní text ZDE

„Každý by měl přestat říkat, že je z volby ohromen nebo šokován. Jediné, co tím sdělujete ostatním, je, že jste žili v bublině a nevšimli jste si, že jsou vaši spoluobčané zoufalí. Po letech zanedbávání demokraty i republikány vzrostly u lidí vztek a potřeba odvety proti systému. Poté přišla televizní hvězda, která se lidem líbila, jejíž plán byl zničit obě strany a říct všem: ‚Máte padáka!‘,“ uvedl Moore čtvrtý bod. A dodal, že Trumpovo vítězství není žádné překvapení. Je podle něj kreaturou, výtvorem médií, která si to ale nikdy nepřipustí.

Pátým bodem podle Moorea je věta, která se má říci každému, koho potkáte. „Hillary Clintonová vyhrála lidové hlasování,“ poukazuje na vítězství Clintonové před Trumpem. 

„Jediný důvod, proč je prezident, je choromyslný nápad z 18. století – volitelé. Dokud tento systém nezměníme, budeme mít nadále prezidenty, které jsme nechtěli a nevolili. Žijete v zemi, kde většina lidí věří, že dochází ke klimatickým změnám, že by ženy měly být placeny stejně jako muži, kde většina lidí chce, aby je finančně nadmíru nezatěžovalo vysokoškolské vzdělání. Kde si většina lidí nepřeje, abychom napadali cizí země, naopak chce zvýšit minimální mzdu a systém jednotného plátce univerzálního systému zdravotní péče. Nic z toho se nezměnilo. Žijeme v zemi, kde většina lidí souhlasí s liberální pozicí. Pouze nám scházejí liberální vůdci ke skutečné realizaci této pozice,“ uzavřel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …