„Pojď ven,“ volal poslanec Volný na Birkeho z ČSSD. Věc pokračuje

01.02.2019 22:30

V dolní komoře českého Parlamentu došlo v pátek k ostré slovní přestřelce. Na jedné straně v ní stál poslanec ČSSD Jan Birke a na straně druhé poslanec hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury Lubomír Volný. „Pojď ven,“ vyzýval Volný Birkeho, jako by si to s ním chtěl za dveřmi vyřídit ručně a stručně. Kolegové z ostatních stran se za to do Volného pořádně pustili. Ozvali se Jan Hamáček (ČSSD), Jan Lipavský (Piráti) a Jan Bartošek (KDU-ČSL).

„Pojď ven,“ volal poslanec Volný na Birkeho z ČSSD. Věc pokračuje
Foto: repro/ČT
Popisek: Lubomír Volný

Na půdě Poslanecké sněmovny došlo dnes k incidentu, jaký dolní komora českého Parlamentu pravděpodobně nepamatuje. Poslanec Lubomír Volný z hnutí SPD Tomia Okamury oznámil kolegům z ostatních stran, že to oni vyprovokovali českého seniora Jaromíra Baldu k tomu, aby připravil teroristický útok. Učinil tak totiž v obavě z migrantů, proti kterým politici ČSSD, Pirátů, ODS a dalších stran mnoho nedělají.

„EU – to je obchod s chudobou. EU – to je obchod s bídou. EU – to je obchod s lidským utrpením. EU – to je obchod se smrtí. Protože EU jako taková podporuje nelegální imigraci do Evropy. EU je obchod s chudobou dělníků, kteří pracují u nás v montovnách. EU – to je obchod s chudobou při vyvážení mnoha set miliard korun zisku z naší země, který už se tady v této zemi nikdy neobjeví. EU – to je obchod s chudobou Řecka. EU – to je do budoucna zkáza Evropanů a zkáza Evropy. A co se týká prvního a prozatím naštěstí jediného odsouzeného teroristy v rámci České republiky, tak toho jste vytvořili vy. (Smích v sále.) Vy! Vítači! Vy, kteří jste podporovali nelegální migraci. Vy, kteří dnes podporujete legalizaci nelegální migrace! Vy jste vytvořili pana Baldu! Protože jste ho vyděsili (smích napříč sálem), že by tady jednoho dne mohla být situace úplně stejná, jako reálně je v Německu. Ve Francii! V Anglii! Ve Španělsku! V Itálii! To vy jste jej vytvořili! A já vás žádám, abyste s tím přestali! Abyste přestali děsit občany České republiky tou vizí, že by tady jednoho dne mohli žít pod hrozbou útoku kyselinou, pobodáním nožem, znásilňováním, vražděním a teroristických útoků! Přestaňte to dělat! Přestaňte podporovat legalizaci nelegální imigrace! Přestaňte podporovat sebevražednou politiku Evropské unie a vzpamatujte se! Protože lidé jako vy vytvořili Breiviky! Lidé jako vy vytvořili pana Baldu a lidé jako vy jsou bezpečnostním ohrožením této země!“ hřímal Volný u řečnického pultíku. Poslanci napříč sálem nesouhlasně bušili do poslaneckých lavic. „Nepodporujte afrikanizaci, islamizaci České republiky a nepodporujte vlastizrádnou tendenci Evropské unie! Děkuji vám! Děkuji vám! Děkuji vám!“ uzavřel své vystoupení Volný.

Birke Volného krotil,  a to si Volný nedal líbit. „Jestli máte problém se mnou něco řešit, tak pojďte ven! A tam si to můžeme vyřešit,“ řekl Volný.

Stranický šéf Jana Birkeho Jan Hamáček se podivoval, jak daleko současná Poslanecká sněmovna došla. To, co předvedl poslanec Lubomír Volný, prý překročilo všechny meze. „To se teď budeme opravdu prát?“ zeptal se nakonec.

Poslanec Jan Bartošek se na adresu Lubomíra Volného vyjádřil ještě mnohem ostřeji, když konstatoval, že poslanec Volný přidal ke lhaní a zbabělosti ještě vyhrožování, a to vyhrožování přímo na půdě Poslanecké sněmovny.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Kanonádu uzavřel Pirát Jan Lipavský, podle kterého Lubomír Volný předvedl nové dno, na které může Poslanecká sněmovna klesnout. A místopředseda Sněmovny, komunista Vojtěch Filip nechal řádění poslance SPD volný průběh, ačkoli ho mohl a měl zastavit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…