„Polezou s námi i na WC.“ Babiš vzal článek po článku a nadával médiím

16.11.2023 14:34 | Monitoring

Expremiér Andrej Babiš (ANO) vystoupil na mimořádné schůzi, kde se má diskutovat o návrzích opozice ke snížení cen energií. Vládní koalice však zřejmě program mimořádné schůze schválit neumožní. Babiš při svém projevu byl velice překotný, mluvil o mnoha věcech naráz. Alespoň tak to zaznamenaly stenozáznamy Poslanecké sněmovny.

„Polezou s námi i na WC.“ Babiš vzal článek po článku a nadával médiím
Foto: Screen YouTube
Popisek: Andrej Babiš ve sněmovně

„Načasování této mimořádné schůze je absolutně perfektní. Zítra je totiž 17. listopadu, Den boje za svobodu a demokracii. Spousta lidí bude mluvit o demokracii a naše média nám budou jako tradičně každý rok přinášet reportáže o demokracii,“ začal Babiš zeširoka a četl pojednání o 17. listopadu, které podle něj napsal jeden jeho dobrý známý.

Následně se pustil do médií. „Včera jsme měli tady skutečně velký zážitek a hlavně... Možná by bylo dobré, aby už konečně ta média, ta provládní média, vlastně jasně řekla, jak jsme se teď dozvěděli od toho nezávislého nějakého orgánu, toho nezávislého uskupení médií, že kam patří. Dneska ráno známý podporovatel vlády – a je to samozřejmě hlavně tedy Seznam Zprávy, to komando, které jsme tady včera zažili, které nás tady honilo v předsálí, které se vlastně dostalo i do kanceláře pana místopředsedy Havlíčka... Tak jaký je titulek dneska v 7.30? Zbytečný strach z elektřiny. Rodiny kvůli ní nezchudnou. Říká Seznam Zprávy. Známý to redaktor, stejný redaktor říkal: Rozpočet je v lepším stavu, než se čekalo. Stačilo nedělat to, co dělal Babiš. Stejný redaktor, Seznam Zprávy. Stejný redaktor: Na EET stát vydělal čtyři miliardy, zaplatili to však zákazníci. No, to je strašné moudro, stejný redaktor,“ rozhorlil se Babiš dle stenozáznamu.

„A co se tady včera stalo vlastně? Tady mě odchytili ohledně plakátu, vážení. Takže jaký vyšel titulek? Seznam Zprávy, samozřejmě. Největší, nejprolhanější, vážení spoluobčané, server z Kypru, majitel mluví na Parlamentních listech, největší koncentrace novinářů proti hnutí ANO a proti Babišovi. Takže titulek je: ANO se přihlásilo k plakátům proti Peckové. Vynadáme mu, řekl Babiš. Hned první věta je manipulace. Šéf hnutí ANO poprvé připustil... Co to je? Já jsem se poprvé vyjádřil. Oni píšou, poprvé připustil. Takže oni vlastně říkají podprahově, že předtím jsem se vyjadřoval, já jsem se nevyjadřoval. Zase lžou, jak lhali opakovaně ohledně Tuhého, že bude u nás kandidovat. Lžou od rána do večera. Takže ta guerilla, co byla tady. A byli čtyři. Mimochodem, minule jsem je viděl v bufetu, měli prostorový mikrofon. Já nevím...  Vy rozumíte tomu, jak to tu funguje? Oni budou za námi lézt i na WC,“ dodal Babiš dle záznamu těsnopisců.

„No takže Seznam Zprávy říká: Plakátům proti Peckové. Jaký plakát proti Peckové? Vysvětlete mi to, prosím vás. Já jsem se jasně vyjádřil, že ten plakát je pravdivý. Tady je mediální výstup. Rédl, organizovaný zločin, Dozimetr, STAN porcoval zakázky ve Středočeském kraji. Náměstkyně je naše, šéf střediska je náš, Vejšek. Vejšek úplně nadšenej, vole, jo? No, a tady se jenom píše, že údajně paní hejtmanka to věděla. Takže poprvé se mě na to zeptal někdo a já jsem řekl, jo, vždyť ten plakát je pravdivý, tak ho měli, nevím, kdo to byl, údajně někdo od nás, měli ho rozdávat. Vždyť je pravdivý. Tak z toho se dělá aféra, vždyť je to pravda. Proč asi naši na to upozor...? No, to, že to podělali a že to neměli tam lepit, a pokud někdo lhal z našich, tak půjde od válu. Protože to nebudeme tolerovat, to je pravda. Ale oni to zase otočili, protože oni teď se snaží nám říkat, že my jsme udělali něco špatně. Ne, na tom plakátě je pravda. Zkrátka je odposlech a mluví se o paní hejtmance. A Dozimetr je na střední Čechy. No a co tohle, Seznam Zprávy? Putin s Babišem? Nová hrozba, stejný agenti, to je co? To jste neřešili? Tyhle plakáty? Provládní kyperský prolhaný Seznam Zprávy? To jste neřešili? Ne, to jste neřešili. Tak si dejte do té vaší hlavičky už konečně: Jsme tady pro vládu, my tady pro ně boj..., vždyť to všichni vědí. A vážení spoluobčané, vůbec to nečtěte, vůbec. To je jedna lež za druhou. Slavný Seznam. To komando tady hned tasí mobil, nahrávají, ano. Takže jenom manipulace,“ rozčílil se Babiš a mluvil vělmi překotně.

„Poprvé připustil, ne, poprvé se mě zeptali, a já říkám, ti naši pitomci to měli rozdávat, vždyť je to pravda. Proč to musí rozdávat? No, protože média o tom neříkají nic. A co teď bude následovat? Trestní oznámení, že nějaký náš mladý hlupák tam něco vylepil. Takže vždycky, když policie zavolá, tak to bude Seznam Zprávy: Byl tam někdo? Tak to pojedou, nevím, pojedou to stále. Tak to jsou naše demokratická média. Ne? Oni nejsou demokratická. Takže to je zážitek ze včera. A samozřejmě ten druhý zážitek je Novinky, vážení spoluobčané. Novinky už vůbec ani nečtěte. To je stejné jak Seznam Zprávy. Takže já jsem včera vysvětloval paní redaktorce, že za drahé potraviny u nás může vysoká cena elektřiny a nejvyšší DPH. Ano, prohlásil... No, co oni udělali? A samozřejmě novináři vždycky napíšou něco víceméně korektně, ale editor to změní. Novinky – máte stoprocentní jistotu, že editoři v Novinkách jsou vždycky proti nám. Takže titulek je: Jako premiér ani za nic. Teď by Babiš srazil DPH na potraviny na nulu. To je jako neuvěřitelné. Přitom jsem 15 minut na ni mluvil. Vždyť se díváme, stále řeší potraviny,“ dodal dále dle stenozáznamu Babiš a rozhovořil se také o cenách potravin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

I když má v lecčems pravdu,tak ji neumí podat,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseEskymo , 16.11.2023 15:18:08
aby to lidé pochopili a vnímali,stejně tak neumí argumentaci koncentrovat do pořádného úderu,všechnu munici vyplítvá a jenom někteří pochopí co tím vlastně myslel,takovej pan Bláha na Slovensku to je argumentační kulomet jeho styl použít tak tady Fijala už rok není i s tou jeho partou blbů,

|  9 |  1

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …