„Pošlou nás smskou do karantény! Žádné demonstrace. Tak to ne!“ Hrozivý vzkaz do Sněmovny. Přímo z ulice

01.02.2022 15:45 | Reportáž

Jsme pod obrovským tlakem vlády a režimu, který nás obírá o majetky, zdraví, svobody, a to se dá hodnotit jako zrazování národa. To řekl ParlamentnímListům.cz předseda hnutí Otevřeme Česko - Chcípl PES Jakub Olbert na demonstraci před Poslaneckou sněmovnou. Před týdnem na ní stála jedna šibenice, kterou pak politici a novináři dost kritizovali, ale nyní se tam šibence rozmnožily.

„Pošlou nás smskou do karantény! Žádné demonstrace. Tak to ne!“ Hrozivý vzkaz do Sněmovny. Přímo z ulice
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Na Malostranském náměstí v Praze se konala demonstrace proti novele pandemického zákona

"Tyto šibenice jsme postavili jako symbol pandemického zákona, protože zrovna jeho novela je ta šibenice a oprátka, která oběsí naše pravdy, spravedlnost, zdraví, vzdělání a práva. A bude jich přibývat," sdělil ParlamentnímListům.cz na úvod předseda hnutí Otevřeme Česko - Chcípl PES a kandidát na prezidenta Jakub Olbert. Na Malostranském náměstí v Praze a na začátku přehrazené a policisty hlídané Sněmovní ulice se opět demonstruje.

Sedmero šibenic

Na Malostranském náměstí dnes stálo sedmero šibenic s nápisem Pandemický zákon na břevnu a různě pojmenovanými pytly, jako zdraví či pravda, v oprátkách. "Nechceme zalézt do nory kvůli tomu, že nějaká část společnosti pokrytecky vidí šibenici jako něco, co by bylo vyhrožováním. Na dřívější šibenici, která nebyla naše, se psalo: 'Zrdácům národa'. Pokud si poslanci myslí, že jsou zrádci národa, pak to je vyhrožování. Pokud nejsou, tak se jich to netýká. Ale novelizování pandemického zákona takovým zrazováním je," doplnil Olbert

Hovořil o šibenici před Poslaneckou sněmovnou s nápisem "Všichni vlastizrádci a jejich přisluhovači skončí na šibenici", která stála na začátku Sněmovní před týdnem a sklidila odsudky od vládních politiků i některých novinářů s tím, že vyhrožovat někomu smrtí nepatří ve slušné společnosti k nástrojům politického boje ani občanského protestu a podobná hesla se v Československu s oblibou používala v 50. letech, když komunistická strana pořádala monstrózní procesy s takzvanými nepřáteli lidu.

Ostatně hnutí Otevřeme Česko - Chcípl PES se od této šibenice a jejího sdělení distancovalo, protože by to v kombinaci s jejich plakáty, kde jsou fotografie podporovatelů tvrdších pandemických opatření a nad nimi nápisy "Zrádci národa", mohlo vést k osočování z drsného nátlaku či dokonce vyhrožování.  

"Situace, že dnes můžeme být v ulicích a máme otevřené restaurace bez jakýchkoliv podmínek, je jen díky tomu, že jim takhle drakonický zákon chybí. Cíl je, až k nám zase přijde v listopadu chřipkové období, utáhnout šrouby, aby žádné demonstrace už nebyly, protože nám všem pošlou esmskou, abychom šli do karantény. Chtějí to za každou cenu prohlasovat, protože vědí, že bez toho se nehnou dál. Záleží na tom, jak budeme silní a nepodvolíme se jim," pokývl Olbret hlavou směrem ke sněmovně.

Petice proti "neopandemáku"

Nespokojenci začali sepisovat proti novele pandemického zákona, tedy "neopandemáku", jak se jí mezi některými začalo říkat, i petici. "Minulý týden jsme odevzdali do sněmovní podatelny 1500 papírových podpisů. Včera večer jsem jich na internetu zaregistrovala dalších 93 500 a dnes opravdu nevím, kolik přibylo dalších popírových z různých demonstrací po republice, od našich podporovatelů a tak dále," podotkla Blanka z Čáslavi.

Její kadeřnictví a manikúra bylo zavřené osm měsíců a jen málo lidí sedících v Poslanecké sněmovně si prý dokáže představit, co to je, starat se o dva syny, platit nájem a vést živnost v takovýchto pomínkách. "Oni si sedí v teplíčku, berou dvě stě klacků a nezajímá je, že škodí vlastním lidem. Pandemický zákon je proti lidským právům a hrozné sankce, co  zde vládnou dva roky, chtějí prodloužit na neurčito. To, aby šlo jednou esemeskou zlikvidovat školy, podniky, živnosti a prostě úplně všechno," dodala. Prý je ale optimistka, protože se lidé už začínají probouzet.

Okolo Malostranského náměstí projelo mezitím několik osobních aut, podle pořadatelů jich mělo být pět set, jako "jízda svobody". Demonstrace se zúčastnilo kolem tisíce lidí. Noví přicházejí, někteří odešli. Podle Policie ČR vě Sněmovní ulici několik účastníků shromáždění atakovalo policisty a jednoho zranili. Čtyři z nich byli zajištěni. Uvnitř Poslanecké sněmovny pak ANO a SPD pandemickou novelu odmítají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…