„Pozdrav“ novému řediteli ČT. Od Jakuba Železného, s rýpnutím do minulosti

08.06.2023 16:09

Moderátor veřejnoprávní televize Jakub Železný pogratuloval na svém twitteru nově zvolenému řediteli ČT Janu Součkovi, který porazil dosavadního ředitele Petra Dvořáka. Železný přitom sám uvažoval o kandidatuře, nechtěl však jít právě proti Dvořákovi.

„Pozdrav“ novému řediteli ČT. Od Jakuba Železného, s rýpnutím do minulosti
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Moderátor Jakub Železný.

„Gratuluji p. Součkovi ke zvolení do čela České televize. Škoda, že s ním nedělám 1. rozhovor, toť můj oblíbený žánr. V souladu s čl. 23.5 Kodexu ČT bych se asi svobodně ptal na p. Dalíka, pořad CaféX, ale určitě na to, co myslí “refreshem” pořadu Reportéři. Těším se na spolupráci. J.,“ zmínil moderátor Jakub Železný k výsledkům volby generálního ředitele veřejnoprávní televize.

Aktuálnímu generálnímu řediteli České televize Petru Dvořákovi končí jeho současný mandát v září.

Sám moderátor Železný o funkci generálního ředitele v minulosti uvažoval, vyjádřil se však, že o post se bude ucházet jen v případě, pokud Dvořák nebude obhajovat. Svá slova pak potvrdil ve chvíli, kdy se Dvořák skutečně rozhodl do volby jít. „Jsem rád, že generální ředitel Petr Dvořák bude obhajovat svůj post. Já tak mohu jen zopakovat, že za této konstelace já kandidovat nebudu. A popřát mu, aby ČT pod jeho vedením byla (víc) moderní, náročná, seriózní, bezpečná… Jako vysílatel. Ale i jako zaměstnavatel,“ uvedl v březnu letošního roku na svém twitteru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Lezprdelka , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMivoj , 08.06.2023 17:52:56
Železný a samolibej ,,vseznalek Moravec,,Dva na které se nedá dívat natož poslouchat měli být dávno odejití,Przni sledovanost,nejsou objektivní, vždy tlučou na vládní strunu aby se zavděčili,, Má nový soudruh ředitel rozum a koule to řešit,, Těžko,je taky z Brna jako nejhorší premiér,,

|  12 |  0

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…