„Prasárna!“ Slonková a Kubík mají další zářez, jenže... prý použili velmi nefér postup

02.06.2019 11:48

Publicista Pavel Matocha udeřil na reportéry televize Seznam. Konstatoval, že mají na kontě „další prasárnu“ a je třeba proti nim zakročit právní cestou. Co ho tak rozčílilo? Nahlédněte.

„Prasárna!“ Slonková a Kubík mají další zářez, jenže... prý použili velmi nefér postup
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Sabina Slonková

Pavel Matocha, absolvent sociologie na Univerzitě Karlově a publicista, se rozčílil nad dalším počinem novinářů Sabiny Slonkové a Jiřího Kubíka.

Anketa

Jste pro vypsání předčasných voleb do sněmovny?

17%
83%
hlasovalo: 27039 lidí

„Další z prasáren dua Slonková Kubík, tentokrát skrytě nahrávali pomáhající psycholožku a zatajili jí, že jsou novináři. Tou psycholožkou je žena právníka a bývalého novináře Tomáše Němečka (níže citace z jeho postu). Má-li se něco změnit k lepšímu, tak má jít Němeček nejdřív dát Kubíkovi pár facek a na Slonkovou a Seznam TV použít paragrafy,“ začal zostra na sociální síti Facebook.

Manželka Tomáše Němečka prý byla oslovena pražským arcibiskupstvím, zda by byla ochotna pomáhat lidem, kteří si prošli traumatem. Manželka prý souhlasila, posléze se na ni obrátila žena, která podle svých vlastních slov sháněla informace, kde se může člověk dovolat pomoci, pokud si prošel sexuálním zneužíváním.

„Sestříhanou část rozhovoru odvysílali Sabina Slonková a Jiří Kubík mezi 23. a 25. minutou svého pořadu ‚Mlčení biskupů: nátlak a manipulace‘ na Seznam Zprávy dne 29. 5. 2019. Uvodili ho zveřejněním osobních údajů mé ženy (jméno, číslo mobilu, e-mail). Vynechali krycí legendu, kterou redaktorka sdělila na začátku i konci rozhovoru. Po skončení rozhovoru uvedli: ‚Pomoc, kterou kontaktní centrum nabízí obětem sexuálního zneužití, je tedy přinejmenším rozpačitá.‘ Z pořadu vyplývá, že volající ženou byla redaktorka Šárka Kabátová,“ napsal k tomu právník a bývalý novinář.

„Redaktorka se nepředstavila jako novinářka, neuvedla, že rozhovor nahrává, a neuvedla, že části z něj zamýšlí využít pro pořad Zvláštní vyšetřování. To jsou metody používané proti zločincům. Proč proti psycholožce?“ pokračoval Němeček.

Matocha k tomu doplnil už jen tolik, že Slonková s Kubíkem spadli mezi „novinářskou spodinu“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…