"Pravici štandardne šibe." Bratia Slováci mají po brutálním pochodu proti islámu stále veselo. Zde jsou drsná slova

22.06.2015 17:17

Předseda Evropského výboru Národní rady Slovenské republiky Ľuboš Blaha se na svém facebookovém profilu vyjádřil k sobotní demonstraci proti imigrantům, která se uskutečnila v Bratislavě. A nebral si rozhodně servítky.

"Pravici štandardne šibe." Bratia Slováci mají po brutálním pochodu proti islámu stále veselo. Zde jsou drsná slova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Luboš Blaha, poslanec Národní rady SR

"Tisíce fašistů na pochodě v Bratislavě napadly rodinu s dětmi, házely po nich láhve, zničily několik policejních aut, násilně narušily sportovní uktání, hajlovaly," tak popsal Blaha sobotní demonstraci s tím, že se mu zdvihá žaludek. "Každého, o kom se dozvím, že tuto fašistickou havěť podpořil na jejich pochodu, bez milosti vymažu z přátel," napsal na Facebooku. 

"I já jsem proti kvótám a vystupuji proti nim velmi tvrdě, ale dělejme rozdíly: Kvóty jsou zlý nápad, zatímco fašisté jsou zlo. Z celého srdce odmítám rasismus a xenofobii. Moje antifašistické přesvědčení je nejsilnější v mé hodnotové výbavě a dnešní pochod neonacistů ukázal, že největší problém Slovenska začíná být pravicový extremismus," zkonstatoval. Zároveň volal po exemplárním trestu pro všechny neonacisty. "Dopustili se terorismu a měli by jít natvrdo do basy. Takové věci se už nesmí opakovat," psal o víkendu slovenský politik.

Pondělí ho však rozlítilo ještě víc. "Zase jsme u těch hloupých stereotypů. Korporátní pravice v tom má jasno. Hvorecký je přesvědčený, že za neonacisty může Fico. Denník N zase s plnou vážností tvrdí, že pochod byl dílem ruské tajné služby," napsal. Chelemendik podle něj v události vidí i zásah Ukrajiny, Kotlebovci pro změnu hovoří o tom, že násilí nespáchali jejich vlastní fašističtí přívrženci, ale šlo o provokatéry, které poslal Fico. "Vše je při starém: Pravici na Slovensku, extrémní i korporátní, standardně šibe," uzavřel.

Kompletní facebookové statusy poslance Ľuboše Blahy v původní znění:

Pondělí

Cez víkend sa všetci normálni ľudia,bez ohľadu na politickú orientáciu či názor na kvóty, na chvíľu zhodli na tom, že pochod neonacistov, ako aj teror a násilie, ktoré ho sprevádzalo, treba jasne odsúdiť. To ma ozaj teší, sám som si denacifikoval friendlist a veľmi sa mi uľavilo... Je však pondelok a zhoda je fuč. Zasa sme pri tých istých hlúpych stereotypoch. Korporátna pravica v tom má jasno. Hvorecký je presvedčený, že za neonacistov môže Fico. Denník N zasa s plnou vážnosťou tvrdí, že pochod bol dielom ruskej tajnej služby. Ako inak, zasa sme pri tom istom: lebofico, leboputin. Že im to už nie je trápne. Ani v krajnej pravici nestratili zmysel pre humor: Chelemendik si nevie vysvetliť, ako mohli mať slovenskí policajti žltomodré, fialovomodré a červenomodré značenia, hlavne to žltomodré v ňom rozdúchalo konširačné vášne. Šípi v tom zásah Ukrajiny. Kotlebovci si to nekomplikujú konšpiráciou z Ukrajiny a vracajú do hry Hvoreckého motív: lebofico. Násilie voči cyklististom podľa nich nespáchali ich vlastní fašistickí prívrženci, ale išlo o provokatérov, ktorých poslal Fico, aby zdiskreditoval "pochod slušných rodín"... Všetko je po starom: pravici na Slovensku, extrémnej aj korporátnej, štandardne šibe.

Neděle ve 14:20 ·

Včera sa Bratislavou prehnalo stádo neonacistov, dnes som v Bratislave zažil presný opak: odovzdávanie cien humanistov v Primacionálnom paláci. Som rád, že som mal tú česť dať záštitu nad týmto podujatím a podporil tak sekulárnych humanistov, ktorých prácu a myšlienky si veľmi vážim. Stretol som veľa dobrých a vzdelaných ľudí, ktorých podpora ma nesmierne dojala. Vo svojej prednáške som sa prihlásil k hodnotám antifašizmu, sekularizmu, socializmu a pacifizmu, pretože presne o týchto hodnotách je humanizmus, ktorý vyznávam. V politickej časti som zdôraznil, že urobím všetko preto, aby malo včerajšie násilie neonacistov exemplárnu dohru. Nie je možné, aby psychopati, čo v mene zvrátenej fašistickej ideológie mlátia nevinných cyklistov a rodiny s deťmi, skončili s podmienkou (ak vôbec) a aby ich neľudské činy boli klasifikované iba ako obyčajné priestupky. Dopustili sa terorizmu a mali by ísť natvrdo do basy. Ako teroristi. Natvrdo a nadlho. Takéto veci sa už nesmú opakovať: títo nenávistní a násilnícki pravicoví extrémisti sú hrozbou pre svoje okolie, pre našu budúcnosť, pre celé Slovensko... Peknú nedeľu, priatelia, dnes je svetový deň humanistov, oslavujme

Sobota ve 19:43 ·

Tisíce fašistov na pochode v Bratislave napadli rodinu s deťmi, hádzali po ľuďoch fľaše, zničili niekoľko policajných áut, násilne narušili športové podujatie, kričali rasistické heslá, hajlovali, šírili nenávisť. Celé popoludnie terorizovali Bratislavu a slušných dobrých ľudí. Úbožiak Kotleba ziapal niečo proti vláde a parlamentu, dav kričal, že nás treba obesiť. Už zasa by fašisti radi masovo vraždili, tak ako kedysi Hitler. Zdvíha sa mi žalúdok. Každého, o kom zistím, že túto fašistickú háveď podporil na ich pochode, bez milosti mažem z priateľov. Nezaujímajú ma výhovorky o pochode „slušných rodiniek“, každý musel vidieť, že pochoduje s uniformovanými neonacistickými psychopatmi, ktorí patria do basy a dúfam, že tam skončia. Hnus! Ako politologickú perlu uvádzam, že som bol nútený vymazať zopár ľudí, ktorí sa formálne hlásia ku komunistom či dokonca k SNP; a zároveň tu hrdo vyhlasovalo, že idú na pochod neonacistov - neuveriteľné! Pred 80 rokmi komunisti umierali v koncentračných táboroch, kam ich Hitler posielal za ich boj proti fašizmu. Dnes pseudokomunisti pochodujú v jednom šíku s nacistami. To je škandál! Opakujem, je mi jedno, aké dôvody si nájdu, aby tento trápny fakt zľahčovali. Takíto ľudia nemôžu byť mojimi priateľmi. Aj ja som proti kvótam a vystupujem proti nim veľmi tvrdo, ale robme rozdiely: kvóty sú zlý nápad, zatiaľ čo fašisti sú zlo. Z celého srdca odmietam rasizmus a xenofóbiu. Moje antifašistické presvedčenie je najsilnejšie v mojej hodnotovej výbave a dnešný pochod neonacistov ukázal, že najväčší problém Slovenska začína byť pravicový extrémizmus. Bude treba pritvrdiť. Pevne verím, že násilníkov čakajú exemplárne tresty. Čo je dosť, to je dosť!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

15:58 „Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal ce…