„Před 30 lety zaniklo Československo, má rodná vlast.“ Michal Hašek zmínil roli Havla

01.01.2023 14:18 | Ze sítí

Bývalý jihomoravský hejtman Michal Hašek se na svém facebookovém profilu rozepsal včera krátce před půlnocí o tom, jak zaniklo Československo. "Tak Vy s ročníkem narození před rokem 1993, zvedněte skleničku k přípitku, prosím, aspoň s malou vzpomínkou na naše Československo," vyzýval.

„Před 30 lety zaniklo Československo, má rodná vlast.“ Michal Hašek zmínil roli Havla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek, bývalý jihomoravský hejtman a exšéf Asociace krajů ČR

"Dnes o půlnoci to bude 30 let, kdy zaniklo Československo, moje rodná vlast. Nikdo se mne neptal (pravda, nebyl jsem tehdy ještě občan s volebním právem a žádné referendum o zániku státu se nekonalo). Připomínám tento fakt jednak jako fanoušek historie, jednak z jisté nostalgie. Jako Moravák jsem nikdy neměl problém v komunikaci s našimi bratry za řekou Moravou a myslím, že kdyby Václav Havel pomohl státoprávní rehabilitaci Moravy a Slezska v roce 1990, mohly se dějiny odehrát jinak..." napsal na svůj facebookový profil bývalý jihomoravský hejtman Hašek.

"Historie však nezná kdyby, za těch 30 let se oba naše státy rozvíjejí samostatně se všemi kotrmelci, které jsme my v ČR a sousedé v SR zažili na vlastní kůži. Svět nám záviděl pokojný rozchod, při kterém netekla krev a neválčilo se. To po zkušenostech na Balkáně a dnes na Východě vůbec nebylo málo. Tak Vy s ročníkem narození před rokem 1993, zvedněte skleničku k přípitku, prosím, aspoň s malou vzpomínkou na naše Československo," poznamenal Hašek s emotikonem srdíčka a české vlajky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…