„Přikazuje se všem státům EU, aby zajistily deportaci nelegálně žijících osob ze svého území,“ padlo v žalobě ostravské starostky. Ta dodává nyní další argumenty

20.11.2015 16:45

Vraždění v Paříži bylo tou poslední kapkou. Známé ostravské starostce Lianě Janáčkové došla trpělivost a podala žalobu k Evropskému soudu pro lidská práva na Evropskou unii (EU) a Radu Evropy. Obě instituce tvrdě tepe za jejich nečinnost při nekontrolované migraci uprchlíků.

„Přikazuje se všem státům EU, aby zajistily deportaci nelegálně žijících osob ze svého území,“ padlo v žalobě ostravské starostky. Ta dodává nyní další argumenty
Foto: ČTK
Popisek: Liana Janáčková

„Zastáváme názor, že státy EU, které umožňují nelegálním imigrantům se nekontrolovaně a v masovém měřítku usazovat na území EU, porušují závažně Úmluvu o ochraně lidských práv a základních svobod, a ty, které jsou nečinné a přihlíží tomuto usazování, rovněž tak. Po útoku ve Francii musí být všem jasné, jaké dopady bude mít nekonzultované přijímání uprchlíků jednou zemí bez ohledu na názor jiných evropských států. Nesouhlasíme i s bezradnou nečinností a pasivním přihlížením ostatních zemí, omlouvané pseudohumanitou a evropskými hodnotami, které jsou příchozím uprchlíkům k smíchu a kterých zneužívají,“ uvádí se například v dokumentu, který sestavila ostravská starostka obvodů Hulváky a Mariánské Hory Liana Janáčková (nez.) se svou kolegyní, advokátkou a také političkou Janou Zwyrtek Hamplovu (nez.).

  • Více k žalobě ZDE

Německo se naplní a pak ty běžence budeme mít u nás

„My jsme o žalobě už měsíc uvažovaly. Ten šílený atentát ve Francii pak dal celé té naší záležitosti ještě i jinou dimenzi. Potvrdilo se, že utečence přijímat bez důkladné kontroly prostě nemůžeme, jelikož se k nám dostanou i teroristé. To, co udělali ve Francii, je hrozné svinstvo. A pokud nezabráníme islámským běžencům zaplavit Evropu, bude to znamenat její postupný rozklad,“ vysvětlila pro ParlamentníListy.cz hlavní důvody svého závažného rozhodnutí Liana Janáčková, bývalá senátorka, která je na veřejnosti především známá svým nekompromisním postojem vůči skupinám lidí, kteří zneužívají sociální dávky. Post starostky zastává v Ostravě už 25 let.

Od chvíle, kdy političky žalobu zveřejnily na sociální síti, dostávají prý různými cestami stovky souhlasných reakcí.

„Angela Merkelová by měla odstoupit za svůj nezodpovědný přístup k ostatním zemím Evropské unie, kdy nejprve obrovský počet uprchlíků pozvala do Německa, a nyní je chce přerozdělovat, aniž by to předtím s někým konzultovala. Je jasné, že se Německo dříve nebo později naplní a potom je budeme mít v Maďarsku, na Slovensku i u nás,“ konstatovala dále pro ParlamentníListy.cz ostravská starostka a ještě doplnila: „Vím, že některé rodiny prchající před válkou si zaslouží soucit i pomoc, ale není mi jasné, jak chtějí na evropských hranicích běžence lustrovat, kdo je slušný, a kdo terorista. Víme přece, že buď nemají doklady, anebo často jen padělané. A do Evropy nejvíce proudí ekonomičtí uprchlíci. Pomáhat trpícím lidem z Blízkého východu a Afriky můžeme nejlépe jen v jejich zemích, samozřejmě po zničení Islámského státu.“

A právě ve smyslu tohoto vyjádření zformulovaly Liana Janáčková s Janou Hamplovou svoji žalobu na EU. V ní například navrhují, aby všechny státy Evropské unie vyhostily ze svého území osoby bez státního občanství nebo jiných platných dokladů. Dále by měly členské státy vyčlenit finance na vytvoření vnějších státních hranic EU a zakázat hromadné přijímání cizinců ze zemí mimo evropské společenství jinak než na základě řádně sjednaných mezinárodních dohod. Za neplnění těchto nařízení by pak evropským státům hrozily ekonomické sankce.

Liana Janáčková: Migranti budou Evropu zneužívat

Ostravská starostka nevěří, že by se běženci českému prostředí přizpůsobili a zapojili se, jak sama říká, do pracující většiny. „Téměř všichni tvrdí, že jsou Syřané, protože tam teď zuří válka. Je to už takové klišé. Každý z nich je doktor, právník nebo vědec, i když v televizi pak vidíme, že jim mnohdy není ani dvacet. Já si myslím, že oni by nezastávali ty profese, které tady nejvíce potřebujeme. Určitě to nebudou v mnoha případech techničtí specialisté. Jedná se o invazi, kdy oni chtějí předělat nás. My, Češi, s naší holubičí povahou jim evropské zásady určitě nevštípíme,“ prohlásila známá politička z Moravskoslezského kraje, která i tento svůj názor zpracovala do žaloby vůči EU. V jedné stati dokumentu se k tomu uvádí:

„V České republice jsme byli svědky tohoto zneužití naposledy v tragikomickém příběhu leteckého speciálu, kterým byla do ČR přivezena syrská rodina, aby se jejich dítě mohlo léčit. Oni využili této humanity pouze k tomu, že z leteckého speciálu si vytvořili bezplatné taxi do Evropy a utekli do Německa, které deklarovalo těmto lidem otevřenou náruč. Jasnější příklad toho, jakou neúctu a pohrdání k nám tito lidé chovají, snad ani nelze nalézt.“

Liana Janáčková označuje svůj nynější krok – podání žaloby – jako akt zoufalství, ale na druhé straně za jedinou možnou formu jednání, jak přimět Evropskou unii k tomu, aby konečně provedla některá zásadní opatření pro bezpečnost svých obyvatel.

„Evropanem nemůže být každý, kdo se rozhodne jím být. O tom, kdo bude Evropan, musí rozhodovat Evropa sama,“ uvedla starostka mimo jiné v uvedené žalobě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Štěpán

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…