„Primátor Hřib si neuvědomuje, kam Prahu vede,“ zmínil v XTV primátorský kandidát Ďuriš

21.09.2022 17:55 | On-line

Někdejší generální ředitel pražského dopravního podniku a současný kandidát na primátora za Prahu bez Chaosu Jaroslav Ďuriš v pořadu internetové televize XTV u Luboše Xavera Veselého hovořil o tom, kde podle něj panuje v hlavním městě chaos a jak by Prahu řídil právě on. Zároveň byl kritický k současnému vedení magistrátu.

„Primátor Hřib si neuvědomuje, kam Prahu vede,“ zmínil v XTV primátorský kandidát Ďuriš
Foto: Screen XTV
Popisek: Jaroslav Ďuriš v XTV

Konkurenční Motoristé sobě vstupují do voleb s volebním heslem „Metro zdarma“. Proti tomu se ale Ďuriš hned v začátku rozhovoru ohradil, nápad považuje na nesmysl. „Za naprostý nesmysl! V Praze jsou tržby z MHD při současném nastavení tarifního systému kolem čtyř miliard korun. Je to minimálně miliarda, která vám vypadne a kterou musíte okamžitě řešit. Kdo tento výpadek nahradí?“ ptá se Ďuriš.
 

Ing. Jaroslav Ďuriš

  • Praha bez chaosu
  • Lídr hnutí Praha bez chaosu
  • mimo zastupitelskou funkci
 
V Praze podle něj panoval největší chaos zhruba před rokem, když se Praha totálně rozkopala. „Uzavírek bylo daleko více, než bylo nezbytně nutné. A co bylo horší, začaly se rozkopávat i objízdné trasy. To, jak Prahu řídí, jak já říkám, novodobí svazáci, tak je vidět, že tomu vůbec nerozumějí,“ říká Ďuriš.
 
V čele má být odborník
 

Anketa

Jak budete volit v komunálních volbách?

hlasovalo: 11074 lidí
„Praha měla několik primátorů, co byli lékaři: pan doktor Bém, pan doktor Svoboda, nyní je to pan doktor Hřib. Nikdo z nás by si nedovolil zpochybnit jejich medicínské vzdělání, nikdo jim do toho nemluví, ale doprava je také vysokoškolský obor jako medicína. A všichni jmenovaní do dopravy mluví, jako kdyby tomu rozuměli, ale není to tak,“ zdůrazňuje Jaroslav Ďuriš.
 
Řeč se dostala i na kauzu Dozimetr, jako bývalého šéfa pražského dopravního podniku ho ale nepřekvapila a očekává ještě pokračování. „Můj osobní názor je, že to konec ještě není. Rozhodně bych očekával, že se ještě dozvíme nějaké informace o uskupení Praha Sobě,“ myslí si Ďuriš. Podle něj je Praha Sobě v celé kauze namočená daleko víc, než se tvrdí.
 
Jaroslav Ďuriš vyzval nedávno primátora Zdeňka Hřiba k okamžitému odstoupení, kdy chtěl, aby Prahu svěřil odborníkům. Odpověď nedostal. „Je to jenom důkaz toho, že on si vůbec neuvědomuje, kam Prahu vede. Situace je vážná, opravdu nám hrozí blackouty třeba v panelácích. Každý si nakoupil přímotopy a ta síť to nemůže vydržet,“ uzavřel s obavami Ďuriš.
 
V Praze hrozí blackout
 
Dalším tématem byly extrémní ceny energií. 
 
„Pražská plynárenská vůči svým klientům neudělala za půl roku vůbec nic. Jasně říkáme, že veškeré městské podniky musí mít kvalifikované, odborné a zkušené vedení. Hlavní bod vychází z toho, jak funguje dopravní podnik, který poskytuje regulovanou službu, která je kvalitní, bezpečná a laciná a na zbytku se podílí město. Zlevněme plyn na cenu, která je pro klienty dostupná a ten zbytek, alespoň po nějaký čas, bude dorovnávat město,“ uvedl primátorský kandidát.
 
Celý rozhovor je ke shlédnutí zde.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…