„Prořídly mu vlasy, hrozně zhubnul." Šeredné informace o moderátorovi Železném

02.10.2021 4:46 | Ze sítí

Jakub Železný moderuje zpravodajské pořady Události a Události, komentáře na veřejnoprávní ČT. Je synem politika a mediálního podnikatele Vladimíra Železného a bývalé ředitelky Společnosti Franze Kafky Marty Davouze. Jeho styl na obrazovkách působí v mnoha případech velmi kontroverzně. Železný budí emoce. Zdali to k výkonu jeho práce patří, je otázkou. Jedni se ho zastávají jako kvalitního profesionála, jiní hovoří o křiklounech a zbytečné agresi. Redakce si ovšem všímá i řady dalších, ne tak obvyklých názorů. Pocházejí přímo od diváků.

„Prořídly mu vlasy, hrozně zhubnul." Šeredné informace o moderátorovi Železném
Foto: Screen ČT24
Popisek: Předvolební debata z Prahy pod taktovkou Jakuba Železného

Přímý přenos předvolební debaty České televize ve čtvrtek přinesl diskusi sedmi lídrů kandidátek v hlavním městě Praze. Státní hospodaření, inflace, zvýšení sazeb či dostupnost bydlení byla třaskavá témata pro hosty Jiřího Hynka (Přísaha), Janu Maláčovou (ČSSD), Patrika Nachera (ANO), Josefa Nerušila (SPD), Markétu Pekarovou Adamovou (TOP 09), Olgu Richterovou (Piráti) a Martu Semelovou (KSČM). Moderátorem večera byl Jakub Železný.

ParlamentníListy.cz o výsledcích diskuse opakovaně informovaly, tentokrát se zaměříme na názor diváků.

Anketa

Jste spokojeni s tím, jak ČT nakládá s vašimi koncesionářskými poplatky?

3%
97%
hlasovalo: 27941 lidí
„Proč nám moderátor, proboha, neustále vnucuje svůj názor? Příště by to mohl moderovat předseda některé z politických stran," uvádí jedna z divaček. „Železný očividně míří do Bohnic. Má tik, zadrhává jako podsvinče z Řeporyjí, agresivní, samolibý, politický aktivista," přidal další.

„Proč si zve diskutující? Namluvil toho víc, než bylo potřeba. Není politik a jeho názory nás nezajímají. Nakonec už názory ČT známe. Železný předvedl zase jednostranně zaujaté vedení diskuse s omezováním a napomínáním zástupců SPD, KSČM a ANO. Co znamená opakované umlčování zástupce SPD ve věci referenda na Krymu s poukazem na to, že názor českého státu je okupace? S „názorem" českého státu se nesmí diskutovat? Ubohé a trapné," dodal další.

Kritika na výstup Jakub Železného ovšem nekončila. Ani zdaleka.

„Železný to vedl jako diktátor, nechal třeba Pekarovou pokřikovat hesla, fráze na jiné. Konkrétně třeba Pekarová vždy odpovídala jen fráze, nikdy se nedotkla tématu. Takové debaty by měl vést někdo jiný, nežli zaujatý pracovník televize." "Pouze se dvě štěkny předváděly za vydatné pomoci pitomého moderátora." "Železný i Moravec jsou typické příklady moderátorů, kteří si říkají, že nejsou straničtí…“ pozastavil se jiný z diváků.

Zpět do minulosti (zdroj foto: repro ČT, Youtube)

Podobně negativních názorů bylo opravdu mnoho.

Našly se i takové, jež se soustředily na vzhled moderátora. Někteří dokonce napsali, že je výrazně pohublý kvůli alkoholu. To lze brát jako osobní útok, nikoli věcné konstatování.

„Chci jen na okraj říct, že jsem si původně myslel, zdali není nemocný, jak je pohublý a prořídly mu vlasy. Ale podle mého je to mnohem horší než nemoc, je to zlo, které má v sobě. Viděl jsem jen pár minut, kdy křičel o Krymu, vyloženě křičel, což mi přijde nedůstojné hostů i jeho jako odborníka. A nebylo to vůbec poprvé, kdy se takto agresivně choval. Měl by jej už vystřídat někdo mladší a nekonfliktní…“ dodal údajný zástupce pravice.

„Kuba Železný je četař - aspirant. On by se ale rád stal generálem. V tomto případě generálním. Není to ostatně tak dávno, co se o tento post přihlásil. Kdyby se mu to náhodou povedlo, tak bychom opět měli možnost sledovat pořad Volejte řediteli také na veřejnoprávní ČT," píchl si do rodiny Železných další z diváků ČT. Narážel tak na televizní pořad na Nově, který běžel po celou dobu, kdy televizi vedl Vladimír Železný, který pořad zároveň uváděl.

„Sledovat debatu se Železným? Tak dojde člověk k tomu, že nejlepší bude volit komunisty…“ pousmál se jiný.

Anketa

Máte důvěru ke zpravodajství a publicistice ČT?

6%
94%
hlasovalo: 24424 lidí
Z druhého soudku, který moderátora naopak chválí, zaznívají názory, že nebýt jeho, diskuse by neměla cenu. Železný podle některých postojů vedl debatu věcně, hlas zvyšoval právem a slovo dával spravedlivě všem.

ParlamentníListy.cz se v souvislosti s vizáží brzy padesátiletého moderátora zaměřily na některé jeho starší výstupy. Z nich doslova čiší energie, Železný je výrazně urostlejší a usměvavější. Během debat na ČT působí naopak střídmě, přísně a díky tmavému studiu má výrazně propadlé tváře a šlachovité ruce.

Z Wikipedie

Jakub Železný od roku 1993 pracoval v Českém rozhlasu. Začínal na rozhlasové stanici Český rozhlas 3 Vltava, odkud v roce 1994 přešel na stanici Český rozhlas 1 Radiožurnál, kde pracoval jako moderátor zpravodajství. V televizním prostředí se pohybuje od roku 1997.

Od roku 1999 vystupuje v České televizi, pro kterou od roku 2002 připravoval diskusní pořad Špona. V České televizi také uváděl pořad Dobré ráno s Českou televizí a v letech 2007 až 2012 publicistický pořad Události, komentáře. K jejich moderování se vrátil v červenci 2018. Od dubna 2012 uvádí pořad Události, hlavní zpravodajskou relaci České televize.

V roce 2020 připustil, že vážně uvažuje o kandidatuře na ředitele České televize.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…