„Prosím tě, smaž to!“ Zabít Babiše a Okamuru: Fanoušek Ukrajiny. Tuhne krev

04.05.2022 7:18 | Ze sítí

Z antidezinformační iniciativy Braňme Česko zmizela výzva, aby lidé hlásili trestné činy policii. Přitom výhrůžky se na sociálních sítích vyskytují. Ovšem zdaleka nejen od stoupenců Ruska. Včera například vyzýval k fyzické likvidaci opozičních politiků velký příznivec Ukrajiny Michal Dlouhý. „Potkáš Andreje Babiše, odděláš ho, potkáš Jaroslava Foldynu, popravíš ho, potkáš Tomia Okamuru, odflákneš ho, potkáš Kateřinu Konečnou, zabiješ ji,“ napsal a nehodlá nic mazat. A není to poprvé, co tento bývalý zaměstnanec podniku spadajícího pod pražský magistrát toužil po násilí...

„Prosím tě, smaž to!“ Zabít Babiše a Okamuru: Fanoušek Ukrajiny. Tuhne krev
Foto: Repro Twitter
Popisek: Příspěvek IT pracovníka Michala Dlouhého

Již dříve jsme infomovali o iniciativě úřadu vlády jménem „Braňme Ukrajinu, braňme Česko“, ke které se předevčírem úřad vlády oficiálně přihlásil na sociálních sítích. V mezičase tato výzva doznala jistých změn. Zmizelo tvrzení, že od roku 1939 jeden evropský stát nenapadl druhý, i prohlášení že „Nahlásit dezinformace není práskačství“, a i výzva, aby trestné činy lidé neváhali nahlásit policii.

Vyhrožování a výzvy k trestným činům se na sociálních sítích skutečně vyskytují. Ovšem nejde zdaleka jen o příznivce Ruska.  Výzvu k vypořádání se s „proruskejma kurvama“, umístil včera na twitter zaměstnanec IT, Michal Dlouhý. Obsahuje přímou výzvu k likvidaci čtyř opozičních politiků, Andreje Babiše, Jaroslava Foldyny, Tomia Okamury a Kateřniny Konečné.

„Potkáš Andreje Babiše, odděláš ho, potkáš Jaroslava Foldynu, popravíš ho, potkáš Tomia Okamuru, odflákneš ho, potkáš Kateřinu Konečnou, zabiješ ji,“ nabádá Dlouhý a dodává: „Bez keců, bez soudů, prostě pro jejich morální kriplovství. Pojďme do toho!“

Dlouhý byl upozorněn, že jeho příspěvek, ve kterém se neobjevuje ani náznak toho, že by nebyl míněn vážně nebo že by šlo o satiru, je za hranou. Ale smazat ho nehodlá.

Výzvy k násilí a likvidaci ovšem nejsou u Michala Dlouhého něčím novým. Před Svátkem práce se dotazoval, zda mají „mrdky rudý bolševický“ někde sraz, protože by si „šel zastřílet“.

Dlouhý je také toho názoru, že voliči, podporovatelé a představitelé hnutí ANO, SPD, KSČM a Trikolory nemají právo na život. Tento názor sdílel opakovaně.

Co se týče ostatních diskutujících na sociální síti, u těch, se kterými dotyčný nesouhlasí, se snaží získat jejich adresu, aby je mohl „popravit“.

A svého času vyzýval i k fyzickému útoku na ruskou ambasádu v Praze.

Podle příspěvků na sociálních sítích je Michal Dlouhý velkým příznivcem Ukrajiny a naopak nenávidí Vladimira Putina, ale také například Viktora Orbána a pozitivní vztah nemí ani k Dominiku Dukovi. Na facebooku sdílel výzvu, aby nad Ukrajinou vznikla bezletová zóna.

Michal Dlouhý podle svého životopisu na profesní sociální síti Linkedin pracoval pro České dráhy a následně přešel do internetového giganta Alzy. S tímto zaměstnáním se ovšem podle svých příspěvků rozloučil ve zlém, dokonce tvrdí, že se ho „prasata z Alza.cz“ pokusila zavraždit.

Následně pracoval pro akciovou společnost Operátor ICT, což je společnost, kterou vlastní magistrát hlavního města Prahy a provozuje permanentku Lítačka (dříve Opencard). Sám Dlouhý se popisuje jako „IT profesionál, co má rád, když všechno běží jak po másle“. Společnost Operátor ICT nás informovala, že Dlouhý pro ni pracoval do srpna roku 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…