Radek John po volbách: Občané, jste v ohrožení

26.05.2014 9:09

Předsedkyně České Suverenity Jana Volfová, lídr kandidátky Věcí veřejných Radek John a znovuzvolený europoslanec Miloslav Ransdorf se krátce vyjádřili k výsledkům voleb. Svorně se zavazují k pokračování v jejich dosavadním úsilí a děkují voličům za podporu.

 Radek John po volbách: Občané, jste v ohrožení
Foto: Archiv MR
Popisek: Miloslav Ransdorf

Volfová ocenila pár statečných, kteří její straně odevzdali hlas. „Česká Suverenita v těchto volbách prohrála. Občané se rozhodli jinak a já tuto volbu respektuji. A já samozřejmě vezmu osobní zodpovědnost za tuto skutečnost a svolám nejprve republikovou radu a pak i mimořádný sjezd, kde dám k dispozici svoji funkci,“ slíbila šéfka strany.

Podle Volfové ovšem jednou bitvou válka nekončí. Prý bude potřeba najít spojence, kteří Suverenitě pomohou prosadit společné myšlenky.

Co přesně napsala Jana Volfová

Dobrý pozdní večer. Dovolte mi ,abych těm pár statečným, co nás volili poděkovala za odvahu a pevnost. Česká Suverenita v těchto volbách prohrála. Občané se rozhodli jinak a já tuto volbu respektuji. A já samozřejmě vezmu osobní zodpovědnost za tuto skutečnost a svolám nejprve republikovou radu a pak i mimořádný sjezd, kde dám k dispozici svoji funkci. Nicméně jednou bitvou válka nekončí. Jsem přesvědčena, že náš program i naše myšlenky jsou správné, ale musíme začít hledat spojence, kteří je budou společně s námi prosazovat."

Nepřesvědčili jsme eurorealistické voliče. Dál chceme posílit práva obětí agresorů

Radek John, který své VV nedovedl ani k jednoprocentnímu výsledku, si povzdechl, že občané ČR nepřišli k volbám v takovém počtu, aby to stačilo na mandát hájit jejich zájmy v europarlamentu. Poukázal na úsilí eurokomisařky Cecilie Malmström zakázat zbraně pro sebeobranu a slíbil, že dál bude prosazovat právo na ochranu vlastního zdraví či majetku.

„To, že se nám nepodařilo přesvědčit středové eurorealistické voliče, že volby do EP mají význam a na výsledku bude záležet, jak budou nebo nebudou hájeny jejich zájmy, nic nemění na našem odhodlání hájit posílení práva obětí agresorů v České republice a prosazovat povinné označení geneticky modifikovaných potravin,“ prohlásil John.

Co přesně napsal Radek John

Občané ČR ohrožení záměrem eurokomisařky Cecilie Malmström zakázat zbraně pro sebeobranu a občané, kterým vadí, že ČR je jednou ze čtyř zemí Evropy, kde není zakázáno pěstovat geneticky modifikované potraviny, nepřišli k volbám v takovém počtu, aby to stačilo na mandát hájit jejich zájmy v europarlamentu.

Od úsilí posílit právo na sebeobranu všech občanů ČR v případě násilného vniknutí do jejich příbytku spolu se současnými poslanci VV v českém parlamentu ale neustoupím. To, že se nám nepodařilo přesvědčit středové eurorealistické voliče, že volby do EP mají význam a na výsledku bude záležet, jak budou nebo nebudou hájeny jejich zájmy, nic nemění na našem odhodlání hájit posílení práva obětí agresorů v České republice a prosazovat povinné označení geneticky modifikovaných potravin, které budou v budoucnu nabízeny českým spotřebitelům."

Skončilo mi pět let v mediálním pekle. Vaše důvěra je pro mě závazkem

Miloslav Ransdorf, který obhájil svůj mandát i z nevolitelného 4. místa kandidátky KSČM, doufá, že mu skončilo pět let pobytu v mediálním pekle. „Dlouhou dobu se mi to jevilo tak, že jsem se svými problémy zůstal sám, ale mýlil jsem se. Stovky lidí po celé republice mi psaly dopisy, spousta příznivců mě při náhodných setkáních oslovovala s přáním, abych vydržel, že mi věří, že jsem člověk na svém místě,“ tvrdí.

Komunistický europoslanec zdůrazňuje, že se v něm lidé nezmýlili. „Věřte mi, že Vaše důvěra, která mne vynesla ze čtvrtého místa do Evropského parlamentu, je pro mne závazkem,“ uzavřel Ransdorf.

Celý článek ZDE.

Mgr. Jana Volfová

  • ČSSD
  • předsedkyně strany Česká Suverenita, učitelka
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…