„Rakušan do basy!“ Demonstranti z Václaváku „zaťukali“ na ministrovy dveře

16.09.2023 20:20 | Monitoring

Po dnešní protivládní demonstraci na Václavském náměstí v Praze se tisícihlavý dav vydal do ulic města a před 18. hodinou dorazil na Letnou. Zastavil se u sídla ministerstva vnitra, jehož šéf Vít Rakušan (STAN) byl jedním z cílů kritických projevů dnešních řečníků. Lidé pak pokračovali dále na Letenskou pláň, kde pokračovaly projevy řečníků. Shromáždění skončilo projevem lídra strany PRO, jenž za demonstrací stál, Jindřicha Rajchla.

„Rakušan do basy!“ Demonstranti z Václaváku „zaťukali“ na ministrovy dveře
Foto: Repro Youtube
Popisek: Jindřich Rajchl na protivládní demonstraci 16.9.

Protestu proti vládě na Václavském náměstí se podle policie účastnily vyšší jednotky tisíců lidí, podle organizátorů jich bylo 100 tisíc, většina z nich šla také v pochodu na Letnou. Kromě kritiky vlády zaznívala také kritika vysokých cen energií, protestovalo se také proti vztahům ČR a USA či NATO, proti opatřením, která mají utlumovat používání fosilních paliv v automobilovém průmyslu a někteří řečníci se vraceli s kritikou třeba i k opatřením proti šíření covidu-19, za kterými stála minulá vláda.

Předseda uskupení Jindřich Rajchl po svých projevech na náměstí provázel také celý průvod svým komentářem, při kterém pokračoval v kritice vlády a médií, která podle něj podhodnocují účast na dnešním protestu. Kritizoval i prezidenta Petra Pavla, který se podle něj stal automatem na podpisy. Na Letné pak ke všemu, co před tím pronesl, doplnil, že Česku „nabízí cestu (maďarského premiéra) Viktora Orbána“.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …