Rasisté křičí, udělali jsme dobrou práci, radují se příznivci uprchlíků. Z čeho?

22.06.2015 14:03

Akci na podporu přijímání uprchlíků v naší zemi vyhlásila v sobotu facebooková iniciativa Ne rasismu. „Vyfoť se s nápisem Solidaritu s uprchlíky #prijimam a sdílej. Fotku nám pošli do zpráv, abychom ji mohli sdílet také!“ vyzývala iniciativa na svém profilu. A také k tomu, aby lidé na veřejném místě vyvěsili transparent vítající uprchlíky, také jej vyfotili a fotku vyvěsili na sociální síti.

 Rasisté křičí, udělali jsme dobrou práci, radují se příznivci uprchlíků. Z čeho?
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Dnes iniciativa akci oficiálně ukončila. Na svém facebookovém profilu píše, že mezi účastníky bylo mimo jiné několik akademiků, umělců, hudebníků, ale i účastníci veganského festivalu.

Organizátoři si výsledek neobvyklé akce pochvalují. „Podle agresivních reakcí islamofobů a rasistů soudíme, že jsme odvedli dobrou práci. … Kampaň splnila svůj cíl, ukázali jsme, že je nás hodně a že se nebojíme,“ píše iniciativa na svém facebookovém profilu.

Zároveň zve své příznivce na dvě akce. Ve čtvrtek od 18 hodin má v Praze na Václavském náměstí proběhnout akce „Pevnost Česko“, která je zřejmou ironickou reakcí na jinou facebookovou iniciativu Islám v ČR nechceme. „Také máte pocit, že jste se probudili do špatného snu, plného strachu, nenávisti a xenofobie? … Přijdeme společně vyjádřit, že se nebojíme podat pomocnou ruku lidem v nouzi a že dokážeme odmítnout ty, kteří chtějí vytlouct ze strachu politický kapitál,“ zve na shromáždění iniciativa Ne rasismu.

Další akcí, na kterou své příznivce zve, je vlastně akce spřízněné iniciativy Brno blokuje. Ta chce za pomoci svých příznivců vytvořit jakousi protiváhu demonstraci „Braňme se!“, kterou prý svolává dříve za propagaci neonacismu souzený Erik Lamprecht. Tato demonstrace se má uskutečnit v pátek 26.června v Brně na Moravském náměstí před Místodržitelským palácem od 17:45 hod. „Nenechme neonacisty opět ovládnout veřejný prostor a šířit strach a nenávist,“ píše se na facebookovém profilu iniciativy Brno blokuje. Ta prý nevyzývá k blokádě zmíněné protiimigrační akce, ale „k setkání a diskuzi na téma rozdmýchávané paniky z uprchlické invaze a údajné genocidy v ČR.“ „Mluvme o migraci věcně, bez falše, ale také bez zbytečných emocí,“ vyzývá své příznivce iniciativa Brno blokuje.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…