„Rozdrťte sionisty!“ křičí Greta. V ČT si všimli. A už to jede: Z fracka udělali ikonu

26.11.2023 11:11 | Monitoring

Klimatická aktivistka Greta Thunbergová skandovala s davem „Krossa Sionismen" (Rozdrťte sionismus) na propalestinském shromáždění ve Stockholmu 23. listopadu, upozornil na to zahraniční reportér České televize Jakub Szántó na sociální síti X. Znehodnotila tím téma klimatu, reagovali na aktivitu Thunbergové lidé v diskusi.

„Rozdrťte sionisty!“ křičí Greta. V ČT si všimli. A už to jede: Z fracka udělali ikonu
Foto: Repro Youtube
Popisek: Klimatická aktivistka Greta Thunbergová

Greta Thunbergová se v týdnu účastnila propalestinské akce ve Stockholmu, kde skandovala „Krossa Sionismen!" - švédská fráze, která v překladu znamená „Rozdrťte sionismus!". Tento konkrétní slogan, zakotvený v protiizraelských náladách, představuje politický postoj, který se odchyluje od obvyklého křížového tažení Thunbergové za životní prostředí.

Thunbergové účast na propalestinském shromáždění, které bylo uspořádáno na podporu Palestiny, podnítila rozhovory o propojení environmentálního aktivismu a politických otázek, zejména těch, které se týkají izraelsko-palestinského konfliktu. Její účast na shromáždění a skandování této konkrétní fráze otevřely nové cesty diskurzu, které přesahují její obvyklý environmentální narativ, uvedl portál Baltic News Network (BNN).

 

Video zachycující Thunbergovou, jak skanduje heslo „Krossa Sionismem“, sdílel na sociální síti X reportér ČT Jakub Szántó. „Greta Thunberg skanduje s levičácko-islamistickou tlupou na stockholmské demonstraci: ,Rozdrťte sionisty!' Čti: rozdrťte zastánce práva na židovské sebeurčení. Protože to mají všechny národy světa, dle Grety & Co. ovšem s jednou malou výjimkou,“ podotkl Szántó.

 

 

Lidé pak pod jeho příspěvkem diskutovali o tom, že se Thunbergová odklonila od své obvyklé ekologické propagace.

„Úplně zahodila a znehodnotila téma klimatu. A další děs, že už se zase takové věci říkají normálně nahlas,“ hrozila se komentující Markéta.

„Buď je na drogách, nebo úplně vypatlaná. Ti, co ji pomalu prohlašovali za svatou, by si měli uvědomit z jakého fracka dělali ikonu,“ rozčílil se další přispěvatel do diskuse.

 

Lidé také zmínili fotografii Grety Thunbergové, kterou publikovala sama na sociální síti v říjnu, na níž dala najevo podporu Pásma Gazy. Foto později ale smazala kvůli chobotnici, která v karikatuře ukazovala, že Židé ovládají svět. Ta je považovaná za symbol antisemitismu.

„Jak že se vymlouvala u té fotky před několika týdny? No považujme to za její definitivní odkopání se a kdo ji od teď bude brát nějak vážně, je vůl,“ uvedl Marek Rašovský.

„Takže ta chobotnička na té fotce nebyla náhodou. Jak překvapivé. Její rodiče by se měli stydět za to, jak ji vychovali = zneužili,“ zaznělo v diskusi.

„Z aktivistky antisemitkou....,“ zněl další názor na adresu známé švédské ekologické aktivistky.

Video vyvolalo značný hněv mezi izraelskými uživateli internetu, kteří Thunbergovou kritizovali za podporu teroristické organizace, která zavraždila 1 400 Izraelců, včetně dětí a starců, a unesla mnoho Izraelců a dalších národností do Pásma Gazy.

Tvrdili, že Thunbergová by se měla zaměřit na odsouzení této vražedné teroristické organizace, a nikoli Izraele, který se proti akcím Hamásu brání, napsal v neděli server izraelský server YnetNews.

V posledních týdnech Thunbergová zveřejnila několik svých fotografií s nápisy na podporu Gazy. Minulý týden zveřejnila fotografii, na níž drží ceduli s nápisem „Stop holocaustu" a další ceduli s nápisem „Židé za osvobození Palestiny".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

****, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJana G. , 26.11.2023 15:59:11
Kdy už tuhle hloupou ošklivou kačenu pošlou do práce a seberou jí slovo na veřejnosti. Plácá jen blbosti které jí někdo nakuká, jinak je rozumu mdlého. Ruce má snad zdravé, tak ať pracuje - bude užitečnější (pokud nemá obě ruce levé).

|  6 |  0

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…