Sázkaři víc věří Zemanovi, bookmakeři favorizují Schwarzenberga

17.01.2013 16:33

Sázkaři před druhým kolem volby z prezidentských kandidátů víc sázejí na expremiéra Miloše Zemana (SPOZ). Bookmakeři ale favorizují kandidáta TOP 09, ministra zahraničí Karla Schwarzenberga. Lidé už na prezidentské volby prosázeli přes 20 milionů korun. Zeman vede v objemu sázek u všech českých sázkových společností, kurzy má ale nižší Schwarzenberg, což znamená, že pro bookmakery je favoritem on.

 Sázkaři víc věří Zemanovi, bookmakeři favorizují Schwarzenberga
Foto: hns
Popisek: Miloš zeman a Karel Schwarzenberg

Před prvním kolem nejvíc sázek přijala Fortuna, která ale kurzy vypsala už před více než rokem. "Tržby z těchto sázek dosahují 12 milionů korun. Dlouhodobě se sází nejvíce na Miloše Zemana. Na druhém místě byl Jan Fischer a až třetí skončil druhý finalista Karel Schwarzenberg," uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Poslední týden před prvním kolem se ale preference sázkařů Fortuny výrazně změnily. Zeman navýšil náskok a získal 50 procent objemu sázek, na druhé místo se dostal Schwarzenberg s 22 procenty. "V tom se odráží i kotrmelec kolem kurzů. Miloš Zeman byl dole (s nízkým kurzem jako spolufavorit) pořád, ale na Karla Schwarzenberga kurz postupně klesal," dodal Šrain.

Změnu kurzu udělal i Tipsport, který před zahájením prvního kola přijal sázky za sedm milionů. Také jeho klienti věřili nejvíce bývalému premiérovi Zemanovi. "Před druhým kolem se z pohledu kurzů vše otočilo. Nyní favorizujeme Karla Schwarzenberga s kurzem 1,45:1. Miloš Zeman má aktuálně kurz 2,25:1," informoval mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek, podle něhož přesto důvěra v Zemana u sázkařů neklesá.

Statisícové sázky

Na Zemana si dokonce u Tipsportu někdo vsadil částku 100 tisíc korun. Konkurenční Fortuna má ale ještě odvážnějšího Zemanova příznivce. Už před několika měsíci na něj jeden sázející vsadil přesně půl milionu korun. Tehdy byl kurz 3:1.

Schwarzenberg je favoritem také pro bookmakery společnosti Chance, u nichž má kurz na vítězství 1,45:1. Jeho soupeř z Vysočiny se musí spokojit s kurzem 2,37:1. Sázkaři Chance však vidí volbu prezidenta přesně naopak. "Na Miloše Zemana evidujeme sázky za více než půl milionu, kdežto na Karla Schwarzenberga jsou sázky zatím jen zhruba pětinové," uvedla mluvčí Chance Markéta Světlíková.

Před druhým kolem prý zatím sázkaři spíše vyčkávají na to, co oba fináloví kandidáti ještě předvedou. U Fortuny však už stihli podat sázenky za zhruba 3,5 milionu korun. Bookmakeři čekají, že by nakonec mohli jejich klienti prosázet sedm až osm milionů. "Bude to nejsázenější politická událost vůbec a možná se stane nejsázenější nesportovní událostí letošního roku," odhaduje Šrain z Fortuny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…