„Sebevražedné tendence nemáme.“ Ministr vnitra vysvětlil, proč je Sobotka nejlepší

11.02.2017 9:38

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) se domnívá, že pro stranu je nyní klíčové, aby znovu zvolila za svého předsedu Bohuslava Sobotku. Uvedl to v rozhovoru pro deník Právo, kde se současně velmi ostře vymezil vůči šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi.

„Sebevražedné tendence nemáme.“ Ministr vnitra vysvětlil, proč je Sobotka nejlepší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

Úvodem Chovanec vzpomněl také na největší koaliční hádku, kterou vnímá kolem policejní reorganizace. „Hnutí ANO celé téma zneužilo k politickému boji,“ zmínil. Domnívá se však, že i když hnutí ANO bude dělat vlny, nakonec vláda vydrží do řádných voleb.

Ministr vnitra se zastal také Bohuslava Sobotky za jeho výraz, že Babiš „ojebal“ český stát. Sobotka takovýto výraz použil v souvislosti s kauzou dluhopisů. A dle Chovance je to pravdivé vyjádření. „Andrej Babiš s námi takto mluví tři roky. Když se nekontroluje na koaliční radě a je tzv. v tenzi, tak jsou pro něj taková slova naprosto běžná. Pan premiér použil slovo, kterému Andrej Babiš rozumí. Myslím, že by měl v brzkém čase doložit a ukázat veřejnosti, jak to vlastně je,“ poznamenal Chovanec.

„Otázka je, jestli Andrej Babiš měl 1,5 miliardy korun z peněz, které zdanil, na to, aby tento nákup mohl provést. Jsou tam ještě bílá místa. Andrej Babiš říká, že bude auditovat, a mě zajímá jak dlouho,“ řekl. Sobotku pak následně vychválil i co se týče trpělivosti při udržování vládní koalice. 

Chovanec se také vyjádřil k nadcházejícímu sjezdu ČSSD, kdy proti němu kandiduje na post prvního místopředsedy poslanec Jeroným Tejc. „Já se toho nebojím, ať to dopadne, jak to dopadne. Delegáti se rozhodnou v tajné volbě. Jestli se rozhodnou pro kolegu Tejce, tak mu pogratuluji a budu to respektovat. Nominace bych nepodceňoval, ani nepřeceňoval,“ sdělil Chovanec. Dodal také, že pokud chce ČSSD být úspěšná proti ANO v parlamentních volbách, tak cesta není ta, aby ČSSD nepodpořila jediného nominanta na předsedu. Nepodpořit člověka, jenž dostal nejvíce nominací v republice, je dle jeho názoru sebevražda.
 
„Jihočeši, kteří nepodpořili Bohuslava Sobotku na post předsedy, měli dát férovou nabídku, koho nominují proti němu. Pokud řeknu, že někoho ne, tak mám říct koho ano,“ dodal Chovanec s tím, že odmítá spekulovat o tom, co by se stalo, kdyby Sobotka neuspěl. On sám proti Sobotkovi kandidovat nechce.  
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…