„Sláva Rusku!“ Ponížení ukrajinského velení. Syn generála natočen na VIDEO

20.02.2024 21:16 | Monitoring

„Sláva Rusku!“ provolává syn vrchního velitele ukrajinských ozbrojených sil Oleksandra Syrského, nástupce Valerije Zalužného. S kozáky přišel na ruský konzulát v Austrálii poblahopřát k velkému vítězství ruských sil v Doněcku – k dobytí Avdijivky. Učinil tak v triku se symbolem Z a kozáckou papachou na hlavě.

„Sláva Rusku!“ Ponížení ukrajinského velení. Syn generála natočen na VIDEO
Foto: Repro: X
Popisek: Nově jmenovaný velitel ozbrojených sil Oleskandr Syrskyj a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Ivan Syrskyj, syn Oleksandra Syrského, který je od února 2024 velitelem ukrajinských ozbrojených sil, poblahopřál Rusku k dobytí Avdijivky. Video se šíří sociálními sítěmi, Ivan Syrskyj v něm prohlašuje: „Sláva Rusku!“

Oblečen je do černého trika s logem Z, tedy se symbolem ruské propagandy, který je používán k vyjádření podpory invazi. „Díkybohu jsme kozáci“ – stojí na zádech trika.

Ivan Syrskyj též oznámil své plány na získání ruského občanství.

„Jsme na generálním konzulátu Ruska. S námi je syn vrchního velitele ozbrojených sil Ukrajiny Ivan Syrskyj... Sláva ruské armádě, dobyli jsme Avdijivku, slavíme další vítězství! Avdijivka je naše,“ říká vůdce australských kozáků ruského původu Semjon Bojkov.

Anketa

Má Evropa přejít na válečnou ekonomiku, aby se ubránila Rusku?

6%
93%
hlasovalo: 45988 lidí
Ivan je pravý ruský patriot, známe ho dlouho, více než deset let. Když začalo ruské jaro, přihlásil se dobrovolně na naše vojensko-vlastenecké akce v Austrálii, podporoval s námi DPR (Doněcká lidová republika) a LNR (Luhanská lidová republika) a účastnil se proruských automobilových srazů a přehlídek a shromáždění, uvedl již dříve Bojkov, jak citoval informační server Mondo.me.

Otec Ivana, Oleksandr Syrskyj, byl jmenován vrchním velitelem ukrajinských ozbrojených sil prezidentem Volodymyrem Zelenským na začátku února. Narodil se v ruské Vladimirské oblasti roku 1965 – tehdy tak ještě v Sovětském svazu. Studoval na vojenské velitelské škole v Moskvě.

V prvních měsících ruské invaze vedl obranu hlavního města Kyjeva a v dubnu 2022 byl jmenován Hrdinou Ukrajiny. I tak se o něm ne vždy mluví mezi Ukrajinci i ukrajinskými vojáky lichotivě. Kvůli vedení války o Bachmut, jedné z dosud nejkrvavějších bitev války na Ukrajině, si vysloužil přezdívku „Řezník“. Kvůli oblasti jeho narození ho někteří i mylně nazývají ruským špionem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Lucie Kroutilová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Válka ničí rodiny mnohem horším způsobem,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePetrski , 21.02.2024 11:33:28
Emigrace a "odpadlictví" synka generála je jen bulvárně zajímavou pikantérií v jinak tragické situaci bývalé Ukrajiny. Po Avdějevce přijdou další, méně opevněné bašty ukronacistů. Zatím se frontové boje odehrávají na už ruském území, ale vzhledem k chystaným dodávkám západních zbraní dlouhého dosahu (např. německý Taurus až 500 km) se bude bezpečnostní pásmo z ruského pohledu rozšiřovat a záleží na Západu, kdy s touto konfrontací skončí - v krajním případě přestane Ukrajina existovat. Bohužel ČR skrze zločinnou vládu podporuje tuto válku a vytváří tím řadu vážných rizik pro obyvatele ČR.

|  10 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…