„Soukup bude ředitel ČT!“ Akce na podporu veřejnoprávní TV: Mládež povstala

23.09.2019 9:55

Světlo světa spatřilo video, které ukazuje, jak by mohla vypadat Česká republika bez České televize.

„Soukup bude ředitel ČT!“ Akce na podporu veřejnoprávní TV: Mládež povstala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Na sociální síti Facebook existuje skupina, která dává jasně najevo, že stojí za veřejnoprávní televizí a veřejnoprávním rozhlasem. Bijí na poplach, neboť mají pocit, že obě veřejnoprávní média jsou ohrožena.

Anketa

Zeman oznámil, že 17. listopad oslaví doma, žádných akcí se nezúčastní. Vadí vám to?

4%
96%
hlasovalo: 13099 lidí

Natočili proto video, kde své spoluobčany burcují k obraně veřejnoprávních médií. Pokud přijdeme o ČT, nezůstane nám prý k dispozici nic jiného, než výklad světového dění v podání majitele TV Barrandov Jaromíra Soukupa, případně propagandistické pořady podobné těm, jaké se vysílají v totalitní Severní Koreji.

Pokud občanům nestačí zpravodajství z dílny Jaromíra 'Soukupa či KLDR, měli by prý věnovat velkou pozornost tomu, zda poslanci konečně schválí výroční zprávy České televize. Pokud totiž zákonodárci neschválí alespoň dvě tyto zprávy, vzniká tu prostor na výměnu vedení veřejnoprávní televize.

„Pokud je zamítnou, končí kompletně Rada ČT a může i generální ředitel. Pak nic nebrání tomu, aby se jím stal třeba takový Soukup,“ pozvedá na videu varovně prst mladý muž s tím, že ve Sněmovně leží už 6 takovýchto neprojednaných zpráv. „A lidi jako (prezident Miloš) Zeman, (hradní mluvčí Jiří) Ovčáček či (Tomio) Okamura neustále vyzývají k jejich zamítnutí, anebo dokonce k zestátnění České televize,“ pokračoval mladý muž

Z obrazovek bychom pak slýchali tendenční zpravodajství, jaké nám před rokem 1989 předkládali i komunisté.

Pokud se vám zdá, že se dnes něco podobného už nemůže opakovat, stačí se podívat do Polska a do Maďarska, kde má demokratická opozice zkomplikován přístup do státem kontrolovaných médií.

„ČT má vliv na veřejné mínění a je placená námi všemi skrze poplatky. Proto má být svobodná a na politicích nezávislá. A proto stojím za ČT. Stůjte se mnou,“ požádal své spoluobčany mladý muž na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…