„Střílet!“ Oceněný pražský strážník šokoval veřejnost svým komentářem vůči muslimkám

03.08.2018 12:02

Pražský strážník Alexandr Bedeč, který byl před šesti lety vyznamenán za vzornou službu, se v tomto týdnu na sociální síti Facebook nevybíravě vyjádřil k fotografii zachycují několik musliských žen, když k ní připsal, že by se měly střílet. Městská policie nechá nyní celou věc prověřit kontrolními orgány a v případě podezření na možnou trestnou činnost předá podnět orgánům činným v trestním řízení, uvedla mluvčí organizace Irena Seifertová.

„Střílet!“ Oceněný pražský strážník šokoval veřejnost svým komentářem vůči muslimkám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Muslimové proti terorismu. Předtím se několik muslimů zúčastnilo křesťanské bohoslužby v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně

Bedeč ostře komentoval snímek, na němž je skupina muslimských žen v Praze na Podvinném mlýně. „Střílet!!!!!“ zněla jeho nekompromisní reakce. Uživatelé, kteří jeho komentář zaregistrovali, nevycházeli z údivu, že člověk, jehož povolání je dohlížet na pořádek v centru metropole a zajišťovat bezpečnost jejích obyvatel, může něco takového napsat.

Alexandr Bedeč však uvadí, že se jednalo o pouhou legraci. „Pokud se bavím o něčem s kamarády, tak je to třeba z legrace. To si nemůžu dělat legraci? Dělám si ji jako každý člověk,“ reagoval na dotaz serveru Lidovky.cz, zdali mu přijde srandovní střílet po lidech jiného náboženského vyznání. „Třeba mě k tomu přiměly právě ošklivé komentáře lidí. Mohlo to stejně tak znamenat, že se můžou střílet lidé, co nesouhlasí, aby tu tací lidé byli,“ dodal.

  • Původní zdroj ZDE

Jeho nevybíravým výrokem se zabývá i vedení strážníků v hlavním městě. Alexandr Bedeč byl navíc v říjnu 2012 vedením radnice Prahy 5 vyznamenán za vzornou službu. Bedeč byl tehdy jedním z pěti oceněných strážníků, u nichž městská část vyzdvihla zejména jejich zodpovědnost a každodenní odvahu. Rovněž je označila za skutečné hrdiny, kteří jsou vzorem nejen pro mladou generaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…