Svatava Maradová bude novou šéfkou Státního pozemkového úřadu

13.06.2014 10:52

Státní pozemkový úřad povede od 16. června jeho dosavadní náměstkyně pro úsek řízení odborných činností Svatava Maradová. Ministr Marian Jurečka (KDU-ČSL) ji do funkce ústřední ředitelky úřadu jmenoval na základě doporučení výběrové komise. O místo se ve výběrovém řízení ucházelo 12 lidí. Ministerstvo o tom dnes informovalo v tiskové zprávě.

 Svatava Maradová bude novou šéfkou Státního pozemkového úřadu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo zemědělství

Maradová vystudovala obor zemědělské inženýrství na Agronomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně. Má za sebou mnohaleté odborné zkušenosti. Dříve pracovala jako geodetka v soukromé firmě. Byla rovněž dlouholetou ředitelkou společnosti Geocart CZ zabývající se realizací komplexních pozemkových úprav a projektování v krajině, uvedlo ministerstvo.

Řízením pozemkového úřadu, jehož hlavní agendou jsou v současné době církevní restituce, je po odvolání Petra Šťovíčka od začátku března dočasně pověřen Martin Vrba.

Významnou agendou jsou církevní restituce

Významnou část agendy pozemkového úřadu tvoří církevní restituce, které ve vládní koalici působí spory. Církve mají dostat nemovitosti za 75 miliard korun a finanční náhrady ve výši 59 miliard korun.

Státní pozemkový úřad spravuje a prodává státní zemědělský majetek. Vznikl na základě zákona k 1. lednu 2013. Jeho vytvořením se v jedné instituci spojily agendy vykonávané do té doby Pozemkovým fondem ČR a soustavou pozemkových úřadů. Jako důvod ke zřízení úřadu uvedla vláda úsporu administrativních nákladů a agend. Šťovíček byl v čele úřadu od jeho vzniku. Jurečka na konci února odvolal Šťovíčka poté, co mu prý nedokázal uspokojivě vysvětlit informace o jeho návštěvě na narozeninách vlivného lobbisty Iva Rittiga.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…