„Teď je řada na mně!“ Policie zasáhla. Vyhrožování i schvalování útoku v Praze

26.12.2023 12:59 | Monitoring

Policisté jen za včerejší den řešili dalších sedm případů nebezpečného vyhrožování či schvalování útoku na Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy. „Naprostá většina těchto hrdinů již byla ustanovena," uvedli policisté na sociální síti X.

„Teď je řada na mně!“ Policie zasáhla. Vyhrožování i schvalování útoku v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Smutek druhý den po střelbě na filozofické fakultě. Student historie David K. zde bezohledně povraždil 14 osob a mnoho dalších zranil

„Jen za včerejšek pražští kriminalisté řešili dalších sedm případů nebezpečného vyhrožování (typicky ,teď je řada na mně' a podobné výkřiky) nebo schvalování útoku na FF UK. Naprostá většina těchto hrdinů již byla ustanovena. Všem médiím, která se nepodílejí na budování kultu masového vraha, děkujeme. A ty ostatní opět požádáme o střídmost," zmínila policie. 

K tragédii došlo ve čtvrtek na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. 24letý student fakulty zde zabil 14 lidí a následně si sám vzal život. Jak později ukázalo vyšetřování, před svým činem v Praze zabil ještě svého otce v domě na Kladensku a balistická expertiza rovněž prokázala to, že zbraň z jeho domu střílela v Klánovickém lese o týden dříve. Zde zahynuli otec s dvouměsíčním novorozencem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Vykulenče, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseDavid007 , 26.12.2023 13:44:42
a co Pavlík z Řeporyj? Tam je to v pořádku?

|  20 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…