„Ten, kdo s malou dívkou žije, ten je u mě pedofil.“ Konvička rozjel akci před saúdskoarabskou ambasádou

11.09.2016 14:07

Skupinka asi třiceti lidí kolem protiislamisty Martina Konvičky se vydala dnes kolem 14. hodiny před saúdskoarabskou ambasádu v Praze-Bubenči. Iniciativa zde totiž pořádala akci „s humorem do Mekky“.

„Ten, kdo s malou dívkou žije, ten je u mě pedofil.“ Konvička rozjel akci před saúdskoarabskou ambasádou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Konvička na své akci "s humorem do Mekky" - proti terorismu a za demokracii před velvyslanectvím Saúdské Arábie

Podle redaktorky ParlamentníchListů.cz byla na místě i městská a státní policie a novináři z veřejnoprávní České televize i z TV Barrandov. Martin Konvička byl v začátku akce v obleku, pár konvičkovců se promenádovalo v bílých saúdských hábitech.

Na plotě u ambasády bylo k vidění mimo jiné plátno s textem „Ten, kdo s malou dívkou žije, ten je u mě pedofil“, konvičkovci rozdávali letáky s textem „Bohuše do koše“ a požadavkem k demisi vlády premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD). Nechyběly ani píšťalky.

Před začátkem akce vznikl také konflikt mezi úředníkem magistrátu a konvičkovci, kteří chtěli přenosný mobilní záchod využít k účelům demonstrace. Chtěli znázornit pouť hadždž. To jim však úředník zakázal z důvodu hanobení, v případě využití hrozil rozpuštěním demonstrace. Konvička nakonec od svého původního záměru tedy upustil. Následně se jako první představil na pódiu z palet, které u ambasády provizorně vzniklo. Po něm se svou řečí vystoupila exmuslimka Béatrice Radosa. Ta zmínila, že jí saúdskoarabský ambasador pomohl svým chováním opustit islám. Negativa islámu následně okomentoval Martin Vítek.

Kolem půl třetí však policie akci ukončila, a to kvůli neuposlechnutí příkazu úředníka magistrátu a přitáhnutí přenosného mobilního záchodu toi-toi, který měl sloužit jako muslimská svatyně Kába.

Poslední akce Martina Konvičky na Staroměstském náměstí 21. srpna pro změnu způsobila paniku. Konvička tehdy se svými přívrženci předvedl okupaci republiky islamisty, což vyděsilo mnohé přítomné. Policie akci vyšetřuje jako výtržnictví. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…