„Těším se, až Zeman umře.“ Prezident mluvil v televizi a v Pekarové, Pospíšilovi, ale i dalších bouchly saze

27.06.2021 17:30

Miloš Zeman i jako prezident opakovaně upoutal pozornost veřejnosti svými silnými prohlášeními. Několik jich vyslovil také dnes v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. Předvolební koalice označil za podvod, na předsedkyni TOP 09 udeřil, že stála na počátku druhé vlny koronaviru, když předčasně slavila konec pandemie a na adresu transgender lidí řekl, že mu jsou odporní. Ale netrvalo dlouho a přišla reakce. „Já se těším, až Zeman umře,“ zaznělo mimo jiné.

„Těším se, až Zeman umře.“ Prezident mluvil v televizi a v Pekarové, Pospíšilovi, ale i dalších bouchly saze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vyjádření nesouhlasu s politikou Maďarska vůči LGBTQ+ menšině. Protest se konal před maďarskou ambasádou v Praze

Prezident Miloš Zeman zase jednou rozvířil vody české politiky. Zkritizoval strany za uzavírání předvolebních koalic. Označil je za podvod na voličích. Ještě v lednu tohoto roku přitom v rozhovoru pro MF Dnes nabízel jako jednu z možností uzavření předvolební koalice mezi ANO a ČSSD, na což upozornil i komentátor serveru Seznam Zprávy Jindřich Šídlo.

„Dokonce se domnívám, že by nebylo od věci, kdyby podobnou koalici uzavřelo i hnutí ANO se sociální demokracií,“ prohlásil v lednu Zeman.  

„Předvolební koalice jsou podvod, řekl prezident Zeman, který letos v lednu navrhoval vznik předvolební koalice ANO a ČSSD,“ napsal k tomu Jindřich Šídlo.

reakce na Zemana

Zeman také řekl, že v podzimních volbách dá hlas Andreji Babišovi (ANO), což překvapilo předsedu ČSSD Jana Hamáčka.

Ve spojitosti s covidem zmínil „žranici na Karlově mostě“.

„Vzpomeňte si na žranici na Karlově mostě, kde naše opoziční dámy, např. paní Pekarová Adamová, ale i senátorka Němcová, ale i gentlemani, exhibovali a touto žranicí oslavovali konec epidemie. Já jsem vždycky kritizoval rozvolnění, ale dnes poprvé říkám, že si můžeme rozvolnění dovolit... Jde o to, že když lidi tuto žranici viděli, tak si řekli, všechno je v pořádku, můžeme rozvolňovat a právě z toho vznikla druhá vlna epidemie,“ uvedl prezident.

Předsedkyně TOP 09 se rychle ohradila.

„Ne, pane Zemane, za druhou vlnu pandemie nemůže opozice, to je lež vyvrácená i hygienou. Nepřekvapuje, že přichází od soudy uznaného lháře. Za tisíce mrtvých může zejména hnutí ANO, kterému chcete dát ve volbách hlas, držíte ho mermomocí u moci a nadstranickost už ani nehrajete,“ uvedla Pekarová Adamová.

Reakce na Zemana

Nejvíc pozornosti a pobouření však Zeman vyvolal svým vyjádřením na adresu transgender osob. „Jestli si necháte přeoperovat pohlaví, dopouštíte se trestného činu sebepoškození,“ uvedl. Transgender lidé jsou mu prý „opravdu bytostně odporní“.

Komentátor Hospodářských novin Petr Honzejk zareagoval.

„‚Transgender lidé jsou mi odporní,‘ pravil. Zvedl se mi z něj žaludek,“ poznamenal na adresu prezidenta komentátor.

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček přešel do protiútoku.

„Žaludek se vám zvedá pravidelně. Žel s jeho obsahem taktéž pravidelně obtěžujete ve svých komentářích,“ vypálil.

A Honzejk nemlčel.

„Bezva, že jste zakejhal,“ pravil komentátor.

Reakce na Zemana

Ozval se také europoslanec TOP 09 Jiří Pospíšil.

„Pokud si podle prezidenta Zemana někdo nechá operativně změnit pohlaví, tak se „dopouští trestného činu sebepoškozování“. Tito lidé jsou mu prý odporní. Tímto Zeman naprosto překročil jakékoliv meze debaty o právech sexuálních menšin. Vyzývám ho k okamžité omluvě,“ zdůraznil.

Reakce na prezidenta Zemana

Pár slov přidal i komentátor deníku Právo Alexandr Mitrofanov.

 

„Poslouchám Zemanova moudra mj. o sexualitě, a myslím si, že ho nepřinesl čáp, ale sup,“ pravil Mitrofanov.

reakce na Zemana

Po tom všem pan Bohdan Dlouhý napsal, že se těší, až Miloš Zeman zemře.

„Víte co? Je to hnusný a trvalo mi dlouho, než jsem k tomu dospěl, ale já se těším, až Zeman umře. A státní pohřeb hodlám oslavit,“ uvedl.

Jiří Ovčáček se brzy ozval. „Přát komukoliv smrt je – smrtelný hřích,“ zdůraznil Ovčáček.

Synku, tohle rád risknu,“ odvětil Dlouhý.

Jiří Ovčáček označil pana Dlouhého za šiřitele čistého zla.

„Když čisté zlo vstoupí do srdcí lidí, je to tragické. Ale když pak toto zlo začne proudit ven, začne ničit vše kolem sebe. Nakonec přichází společenská katastrofa. Seznamte se s čistými projevy zla,“ napsal na Facebooku.

reakce na Zemana

reakce na Zemana

reakce na Zemana

Prezident Zeman se však dočkal i pochvaly, a to od poslankyně ANO Barbory Kořanové, která ocenila slova prezidenta Zemana ze sobotního večera.

Psali jsme: Prezident Zeman promluvil: Děkuji všem, kteří pomáhají v postižených oblastech. Semknutý národ!

„Děkuji panu prezidentovi za jeho dnešní vystoupení. Byl to projev důstojný a podle mého názoru byl naprosto v souladu s tím, co má prezident republiky k národu v tuto chvíli pronést. Projev soustrasti rodinám obětí této živelní katastrofy, stejně jako přání brzkého uzdravení všem zraněným a vyslovení naděje, že zničené obce se brzy vrátí k běžnému životu, jsem v projevu pana prezidenta velmi ocenila,“ prohlásila Kořanová.

Reakce na Zemana

Reakce na Zemana

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …