„To jsem zvědavej, co chce Kalda vyjednávat. Oni ho nesnášejí.“ Politický mazák udeřil

15.07.2020 18:59

Spisovatel a marketingový expert Jakub Horák si myslí, že odchod Miroslava Kalouska z Poslanecké sněmovny v příštím roce nezvýší šance TOP 09 na vytvoření středopravé koalice. „Jsem zvědavej, co chce Kalda jako ‚nejzkušenější architekt‘ vyjednávat za antibabišovskou koalici,“ napsal s tím, že zejména Piráti a STAN s topkou stejně spolupracovat nebudou.

„To jsem zvědavej, co chce Kalda vyjednávat. Oni ho nesnášejí.“ Politický mazák udeřil
Foto: Repro YouTube Real Talk
Popisek: Marketingový expert Jakub Horák

 „Chci se věnovat rozhovorům v terénu o snaze při společném postupu tradičních politických stran,“ prohlásil Kalousek, když ohlašoval, že již v roce 2021 nebude kandidovat do Poslanecké sněmovny. Podle svých slov má plnou důvěru v nové, mladé vedení TOP 09.

Anketa

Jakeš zemřel. Měli by být funcionáři KSČ Štrougal a Vajnar souzeni za úmrtí na státní hranici?

12%
88%
hlasovalo: 9110 lidí
„Jedním z důvodů, proč jsem se odhodlal, že nemusím být ve Sněmovně, je absolutní důvěra v nové vedení, které má obrovský potenciál přispět ke spolupráci tradičních politických stran. Oni na to opravdu mají, nejsou zatíženi starými válkami a mají vizi České republiky jako moderní, evropské, vzdělané země. Jsem připraven pro ně odmakat práci v terénu,“ uvedl Kalousek, jak informuje server iDNES.cz.

Podle spisovatele Jakuba Horáka, který před minulými volbami pomáhal v týmu Pirátů, bude ale Kalousek ve svých jednáních neúspěšný. „Jsem zvědavej, co chce Kalda jako ‚nejzkušenější architekt‘ vyjednávat za antibabišovskou koalici. S Pirátama a STAN něco těžko, ti první ho nesnášejí stejně jako Babiše a u těch druhých si taky ledacos pamatují z doby ‚s podporou starostů s malým s‘,“ napsal na svém facebooku Horák.

„S těmi lidmi z topky, kteří jim přinesou nějaké hlasy, je ODS už domluvená a v ódéesce je ostatně takový přetlak o místa na kandidátce, že se budou příchozím bránit zuby nehty. Jedinou neznámou tak zůstávají lidovci a já vsadím botky na to, že po dlouhém vyjednávání nakonec stejně půjdou do boje sami. Vyjednávat se dá tak maximálně nějaký pražský senátní obvod za pár let a o tom bude celá ta architektura,“ má jasno Horák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…