“Tomu zabráníme!” Pavel Sehnal burcuje proti plánu ČSSD i Pirátů. Hrozí zdražování

24.06.2021 15:14

Sliby o zdanění bohatých jsou nebezpečné a diskriminační. Říká to Pavel Sehnal, předseda Aliance pro budoucnost. Realizace takových kroků by podle něho nejen zdražila výsledné výrobky v prodeji, ale i demotivovala podnikatele k tvůrčí práci.

“Tomu zabráníme!” Pavel Sehnal burcuje proti plánu ČSSD i Pirátů. Hrozí zdražování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Sehnal

Aliance pro budoucnost, kterou založil a řídí Pavel Sehnal, se v předvolebních průzkumech postupně šplhá nahoru. Aktuální průzkum společnosti SANEP jí přisuzuje potenciál 2,7 procenta. Není to tak dávno, co v průzkumech vůbec nefigurovala. Sehnal od počátku říká, že Aliance do Sněmovny pronikne, protože sdružuje celou řadu menších stran s podobným názorem.

Aktuální návrhy sociální demokracie ale šéfa Aliance pro budoucnost zvedly ze židle. “ČSSD slibuje voličům, že zdaní majetky nad 100 milionů korun, Piráti chtějí zdanit snad všechno nezdaněné. Obě tyto informace jsou pro podnikatele kritické,” varuje.

Anketa

Má Robert Šlachta vaši důvěru?

56%
37%
hlasovalo: 16628 lidí

“Tyto politické strany si evidentně neuvědomují, že jakékoli zdanění se finálně přenáší do prodejní ceny. Takováto zdanění povedou k tomu, že české výrobky budou na evropských trzích hůře prodejné, protože daňová zátěž se logicky promítne ve výsledných cenách výrobků nebo služeb,” má jasno Sehnal.

Podle něho jde o diskriminační omezení. “Vysílá to signál všem pracovitým, úspěšným a tvořivým lidem, aby se na tu dřinu příště vykašlali a nechali se raději někde zaměstnat. Vždyť jaký jiný vzkaz to vysílá? Jsi úspěšný? Pracoval jsi a něco jsi vybudoval? Zaplať za to! Ten plán sociálních demokratů je v naprostém rozporu s představou Aliance pro budoucnost,” konstatuje.

“Progresivní zdanění je nespravedlivé, diskriminační, demotivující. Celá řada úspěšných lidí pomáhá chudým, potřebným a těm, kteří si nemohou pomoci sami. Ale pomáhají, protože chtějí. Toto nelze vynucovat,” upozorňuje šéf Aliance.

Naše země je prý v neuvěřitelné situaci. “Současná vláda rozdává peníze na všechny strany, zadlužuje naše děti i děti našich dětí a do toho Piráti spolu s dalšími se předhání, kdo napaří vyšší a další daně. Doufejme, že tato politika bude říjnovými volbami uťata a do Sněmovny se dostanou strany, které realizaci podobných věcí zabrání. Aliance pro budoucnost tomu bude bránit v první linii,” dodává Pavel Sehnal.

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…