„Trubci, h*vniválové.“ Flákanec zklamal Laudáta: Tohle měla být bitka? To u nás...

23.01.2021 7:30

„Flákanec“ poslance Lubomíra Volného zklamal bývalého člena zákonodárného sboru Františka Laudáta. Ten sdílel názor jedné dámy ze svého okolí, kterou velmi překvapilo, že se ani jeden z aktérů scénky na sněmovním umpiru neuměl prát.

„Trubci, h*vniválové.“ Flákanec zklamal Laudáta: Tohle měla být bitka? To u nás...
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Stručně připomeňme, co se ve čtvrtek odpoledne odehrálo. Místopředseda sněmovny Tomáš Hanzel, který zrovna řídil zasedání, vyzval poslance Mariana Bojka ať se stydí, protože celý den chodil po sněmovně demonstrativně bez roušky. K řečništi následně dorazil jeho nezařazený kolega Lubomír Volný a vyjádřil názor, že stydět by se měl spíše Hanzel, přezdívaný „Hanzel desítka“.

Před objasněním přezdívky sociálního demokrata mu však tento vypnul mikrofon. Již předtím Volný avizoval, že si případně sedne Hanzelovi na klín a dopoví to do jeho mikrofonu. Místopředseda posměšně poznamenal, ať klidně přijde, což poté Volný skutečně učinil. Následovalo přetahování o mikrofon a knoflík k jeho zapnutí, Hanzelovi poté přiběhli na pomoc kolegové z klubu Chvojka a Veselý, nakonec vše roztrhla sněmovní ochranka. Událost pojmenoval sám Volný, když v jednu chvilku na zrovna zapnutý mikrofon varoval svého soka, že „jestli tady pudeš, dostaneš flákanec“.

Dotyčná dáma, kterou Laudát citoval, ale měla pocit, že všichni účastníci potyčky vypadali, že se neumějí prát. A Laudát souhlasil- ze jeho mládí to prý byly jiné souboje.

„Pamatuji si, že u nás na Vysočině každá správná taneční zábava měla svoji rvačku,“ zavzpomínal.

„Většinou se někde v sále ozvala rána, přihlížející udělali něco blízkého kruhu a sledovali a komentovali průběh souboje. Osobně jsem zažil scénu, kdy jeden notorický návštěvník všech zábav v širokém okolí chtěl mít přehled, tak vylezl na úzká vysoká kamna, jaká bývala například v obecních školách. Bohužel mu jeden šprýmař podpálil nohavici a počet rváčů se rázem zdvojnásobil ,“ doplnil zážitek.

CELÁ VZPOMÍNKA FRANTIŠKA LAUDÁTA

Nebo si taky pamatuje, jak jednomu hajnému od Havlíčkova Brodu zapálili vousy, všichni se mu smáli, že smrdí, takže mu v zájmu vlastní cti nezbývalo, než rozpoutat karambol.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

„Nejhorší byly hromadný rvačky. Jednou to mělo docela fatální následky. Museli zasahovat soudruzi z veřejné bezpečnosti,“ vzpomínal dále.

Jeden vousatý chlapík prý nedopadl dobře. Ale ne proto, že by jej zmlátili, ale z toho důvodu, že eliminoval příslušníka veřejné bezpečnosti, který jej chtěl klidnit slzákem. „Vousáč se naštval, příslušníka bafnul a poslal ho po řadě stolů přes půl sálu. Asi tušíte, že na několika stolech byla rozpitá piva a štamprlata od panáků uklizena,“ chytl slinu exposlanec. Vousáč dostal za vrh veřejným činitelem šest let kriminálu.

Ve srovnání s těmito borci z Vysočiny prý máme ve sněmovně nemehla. „Jejich potyčka spíš připomínala sjezd pošťuchujících se trubců, nebo trochu nervóznějších h*vniválů,“ uzavřel Laudát zklamaně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…