„Udavačská ku*va?“ Štamgasti bez roušky. Zavolala prý hygienu i finančák, hospoda klekla. A teď je zle

26.09.2020 13:31

Od února 1948 komunističtí mocipáni volali lid k bdělosti před diverzními akcemi domnělých kapitalistických záškodníků. A někteří lidé skutečně bděli a hlásili úřadům „podezřelé živly“. Výzvy k bdělosti se ozývají i dnes v souvislosti s nošením roušek. Marketér Jakub Horák položil otázku, zda jde o občanskou uvědomělost, nebo obyčejné udavačství.

„Udavačská ku*va?“ Štamgasti bez roušky. Zavolala prý hygienu i finančák, hospoda klekla. A teď je zle
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pivo

Anketa

Podporujete nový plán EU na povinnou relokaci migrantů?

2%
98%
hlasovalo: 36033 lidí
Na sociální síti Facebook existuje celá řada různých skupin. Setkávají se v nich příznivci prezidenta Zemana, v jiné zase jeho odpůrci, v další obdivovatelé šéfa hnutí ANO, a nechybí ani skupina hlasitých kritiků stávajícího předsedy české vlády.

Existuje také skupina nazvaná „Idioti bez roušek“, která debatuje o koronaviru a o nutnosti nosit roušku.

Marketingový expert Jakub Horák upozornil na jeden z příspěvků členky uvedené skupiny, která notné ztížila život lidem, kteří odmítli nosit roušky v hospodě.

„Dobrá věc se podařila,“ začala svůj příspěvek paní Zábranská, která se rozhodla důsledně sledovat, jak personál a štamgasti v jedné z místních hospod nosí roušky. Když zjistila, že nařízená povinnost je dodržována jen velmi vlažně, rozhodla se zakročit.

„Povolaní policisté s hříšníky nekompromisně zatočili. Já jsem samozřejmě informovala hygienu a místní finanční úřad. Dnes se na nálevně objevila cedule ‚K pronájmu‘. Místní ochmelkové mají po ptákách a majiteli zbyly jen oči pro pláč. V bdělosti nepolevuji. Počkám si na dalšího nájemce,“ ujistila všechny bdělá občanka.

Marketingový expert Horák položil otázku, zda dáma je „zodpovědná občanka, nebo udavačská kurva?“.

Roušková bdělost

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…