„Ukrajinci nás okupovali.“ Padlo od ANO, a je zle

21.08.2022 18:46 | Ze sítí

O tom, kdo začal 21. srpna 1968 okupovat Československo, se na sociální síti přou europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) a poslanec za hnutí ANO Patrik Nacher. Ten mimo jiné uvedl to, že v roce 1968 tu byli nejen Rusové, ale i Ukrajinci. Zdechovský následně zdůraznil: Rusko je agresor.

„Ukrajinci nás okupovali.“ Padlo od ANO, a je zle
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pocta padlým v souvislosti s 54. výročí okupace Československa vojsky zemí Varšavské smlouvy v roce 1968. Řečníci zmínili také paralelu se současným děním na Ukrajině

„21. srpna 1968 začali Rusové okupovat Československo. 24. února 2022 začali Rusové okupovat Ukrajinu. Jiná doba, stejní okupanti. Víme, co to znamená, když Rusko nabízí ‚pomoc‘. Rusko je hrozba. Ukrajině musíme pomoct, aby ruské okupanty vypráskala ze svého území co nejdřív,“ poznamenal k dnešnímu výročí europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL).

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Jeho slova následně sdílel poslanec za hnutí ANO Patrik Nacher, jenž k tomu doplnil: „V 1968 tu byla vojska Varšavské smlouvy, ne jen Rusové, ale třeba i Ukrajinci, když už jsme u toho. Tohle upravování minulosti je šílené. Ještě chybí, že nás v 1945 osvobodili jen Ukrajinci…“ zmínil.

Zdechovský pak vpodvečer přidal ještě jeden tweet. „Kdo tvrdí, že za invazí do Československa v roce 1968 stojí Ukrajinci: Patrik Nacher a někteří členové ANO 2011, komunisti, SPD, Trikolora, neofašisté, prokremelští kolaboranti. Rusko je agresor! Dějiny nezměníte,“ poznamenal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…