„Ukrajinci unesli rukojmí.“ Moskva: Boje přímo v Rusku

02.03.2023 11:00

Podle serveru Komsomolskaja pravda podnikly ukrajinské diverzní oddíly výpad na ruské území. Během něj došlo k lokálním bojům, zraněním a možná i k úmrtí místních obyvatel a k hmotným škodám. Zprávy se zatím nepodařilo ověřit. Kyjev akci na ruském území popírá.

„Ukrajinci unesli rukojmí.“ Moskva: Boje přímo v Rusku
Foto: Repro TASS
Popisek: Prezident Ruské federace, Vladimir Putin

Ukrajinské diverzní skupiny vstoupily na území Klimovského okresu v Brjanské oblasti a zajaly rukojmí. Podle agentury TASS mohou ozbrojenci zadržovat až šest lidí. Tyto informace poskytl zdroj agentury z ruské prokuratury.

Podle bezpečnostních složek pronikly do Brjanské oblasti dvě nepřátelské sabotážní a průzkumné skupiny (DRG). Vojáci místní ruské gardy s nimi vstoupili do střetu. Informoval o tom server Komsomolskaja pravda. O údajném incidentu už informuje i agentura Reuters.

„Skupina ukrajinských sabotérů vstoupila do dvou vesnic a v jedné z nich vzala místní obyvatele jako rukojmí,“ uvedl k informaci zdroj. Přesný počet ozbrojenců nebyl stanoven. Pravděpodobně jde o několik desítek lidí.

Vedoucí představitel regionu uvedl, že napadena byla i obec Sushany, kde začal hořet obytný dům kvůli pádu z UAV. Na místě jsou operační a pohotovostní služby.

V současné době existuje jen málo oficiálních informací o útoku ukrajinských diverzantů na Brjanskou oblast, píše server Komsomolskaja pravda.

Podle serveru je ale známo, že jeden člověk zemřel a jedno dítě bylo zraněno poté, co skupina ukrajinských diverzantů střílela na auto v okrese Klimovskij.

Zraněné ošetřují lékaři.

V reakci na incident ruská Federální služba bezpečnosti (FSB) uvedla, že její příslušníci a síly ruského ministerstva obrany „přijímají opatření k likvidaci ukrajinských diverzantů, kteří narušili státní hranici v Klimovském okrese nedaleko hranic“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: MaA

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ukrajinci bojují s vesničany!? , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusesathene , 02.03.2023 12:31:26
To je hodně podlé a zbabělé!

|  10 |  0

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…