„Už nehořím, ani nesvítím.” Zvláštní Eva Holubová na Štědrý večer

25.12.2023 16:00

Zvláštní vzkaz adresovala svým příznivcům herečka Eva Holubová. Možná pod vlivem nedávné střelby v Praze sdělila, že její mysl je někdy v mlze, někdy v bouři. Pelíšky prý probrečela. Už ani nehořím, ani nesvítím, vyznala se. Hledá prý maják. Zlo útočí odevšad, má herečka dojem.

„Už nehořím, ani nesvítím.” Zvláštní Eva Holubová na Štědrý večer
Foto: Repro Instagram
Popisek: Herečka Eva Holubová

„Já všem moc děkuju za přání, jak k Vánocům, mému svátku, novému roku 2024. A posílám fotky z našich ‚Psychohrátek‘. V podstatě abych podpořila a posílila, uklidnila a povzbudila sama sebe, neboť, chceš-li druhým poskytovat světlo, musíš sám hořet. Přiznám se, že nehořím ani nesvítím. Hledám maják, to mi ještě zůstalo, i když už jsem myslela, že i to vzdávám. Díky rodině a víře nevzdávám. Ale je to těžké. Zlo jako by útočilo ze všech stran. Jednu škvíru se podaří ucpat, druhou vtrhne. Nerozumím chvílemi už ničemu,“ psala na svém instagramovém účtu herečka Eva Holubová.

„Proč? Co se to děje? Proč si lidé navzájem ztrpčují život či dokonce berou? Proč jedinci způsobují neštěstí druhým, kteří s jejich životem ani přímo nesouvisí. Děkuju za reakce na Pelíšky, já je letos probrečela. A bylo pro mne vždy překvapením, když jsem si uvědomila, zaslechla, že se směju. Hysterie? Obrana? Mimovolné chování? Upřímně, sama nevím. Moje mysl je chvíli v mlze, chvíli v bouři. Jsem vděčná za odhodlání hledat maják, který mne zavede do bezpečí přístavu, hledat most, kterým přejdu přes rozbořené vody. ‚Děťátko Jezulátko‘, ať už to bylo jakkoliv, oroduj za nás,“ dodala Holubová ve svém příspěvku, který na instagram umístila krátce po půlnoci na Boží hod.

Slovo maják použila i ve svém příspěvku, v němž vzpomínala na zesnulého Karla Schwarzenberga.

„V jedné etapě mého života jsem dostala velký dar a sice v podobě ‚tří majáků‘ Karla Schwarzenberga, Miloše Formana, Václava Havla. Zhasl ten poslední z nich. Ale rozsvítila se nová hvězda a ucelila souhvězdí-trojhvězdí tří úžasných synů tohoto národa. Děkuju, Jasnosti, za to, co jste udělal pro naši zemi, pro mne. Nejvíc si vzpomínám, jak jste mne připravoval na ‚obhajobu‘ Jana Amose Komenského v pořadu Největší Čech. Jak jste jako ministr zahraničí přijal v pauze mezi 2 jednáními chudé indiánské studenty z Peru, které jsme tu měli na návštěvě. Bylo to pro ně tak důležité, že s nimi někdo jedná s úctou a respektem, kterých se jim v jejich zemi nedostávalo. Jak jsme zpívali ještě s Václavem Havlem a Láďou Smoljakem nejprve českou a hned vzápětí slovenskou hymnu, když jste byl poprvé zvolen do Senátu... Vzpomínky dojímají, hladí, ale srdci je teskno, duše je sklíčená, mysl smutná... Tak tam nahoře pozdravujte...“ 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ano, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJirka 59 , 25.12.2023 16:25:59
ze strany ekoneoliberálů a neobolševiků, které pomáhala tato ženština dostat k moci to zlo skutečně útočí.

|  32 |  0

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …