V Ostravě bude za ČSSD do Senátu kandidovat Pravda

10.04.2016 6:00

V Ostravě bude za ČSSD do Senátu kandidovat bývalý zástupce ředitele ostravské policie a nyní vlastník bezpečnostní agentury Josef Pravda. O kandidátovi pro volební obvod číslo 70 Ostrava-město členové ostravské organizace rozhodli ve vnitrostranických primárkách. ČTK to sdělila mluvčí ČSSD Eva Gregorová.

 V Ostravě bude za ČSSD do Senátu kandidovat Pravda
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Hlasování se zúčastnilo 65 procent členů ostravské organizace. Pravda získal 48,62 procenta hlasů. Pravda v minulosti 27 let působil u policie, před odchodem do civilu dokonce jako zástupce ředitele ostravské policie. Před osmi lety ze služby odešel a založil soukromou bezpečnostní službu. Právě jeho pracovní minulost se bude nejvíce odrážet v senátorské předvolební kampani.

„Hlavním tématem bude bezpečnost. Tuto práci dělám celý život. Chci, aby lidé měli větší pocit bezpečí," řekl ČTK. Dále se chce věnovat i životnímu prostředí, zvlášť čistotě ostravského ovzduší a také sociální oblasti. „V tomto směru jde především o zneužívání podpor a dotací," uvedl.

Hnutí ANO v Ostravě zatím nerozhodlo

O nových senátorech se letos v Moravskoslezském kraji bude rozhodovat ve čtyřech volebních obvodech Ostrava-město, Bruntál, Frýdek-Místek a Nový Jičín. V Ostravě budou o přízeň voličů kromě Pravdy bojovat například ředitel moravskoslezských hasičů Zdeněk Nytra (ODS), náměstek hejtmana Ivan Strachoň (KSČM), někdejší ředitel České televize v Ostravě Ilja Racek (KDU-ČSL) či Liana Janáčková (Nezávislí), která kandiduje i v krajských volbách. Hnutí ANO v Ostravě zatím nerozhodlo.

Ve Frýdku-Místku bude kandidovat předseda představenstva zemědělského podniku Gustav Pilch (KSČM), místostarosta Českého Těšína Stanislav Folwarczny (ODS) nebo senátor Petr Gawlas (ČSSD). V Bruntále chtějí o senátorské křeslo usilovat podnikatel Ladislav Sekanina (KSČM), někdejší senátor Jiří Žák (ODS), lékař Vítězslav Maláč (KDU-ČSL) nebo poslanec Ladislav Velebný (ČSSD).

V senátním obvodu Nový Jičín se střetnou podnikatel Pavel Pisch (nestraník za KSČM), Strana zelených a lidovci s podporou uskupení Naše Beskydy nasadí Petra Orla, vedoucího záchranné stanice v Bartošovicích, a za sociální demokraty bude o senátorské křeslo bojovat Jaroslav Dvořák, starosta Nového Jičína.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…