„Vazby na Rusko!“ Ti prý chtějí odstavit Petra Pavla. Padlo jméno

01.12.2022 12:41 | Ze sítí

Zapadá to do sebe jako dětské puzzle. Tak by šla charakterizovat činnost, jež provází svědectví bývalého spolužáka generála Petra Pavla, které nedávno zveřejnila snad všechna média v ČR. O Pavlově studiu ve škole na rozvědčíky promluvil Pavel Beneš. Server Neovlivní.cz nyní přichází s tím, že šlo o dlouho připravovanou akci proruských sil, šéfredaktor serveru Info.cz zase naznačuje souvislost se Zdeňkem Zbytkem, českým podnikatelem a bývalým komunistickým důstojníkem armády. Ve vzduchu visí žaloba na prezidentského kandidáta.

„Vazby na Rusko!“ Ti prý chtějí odstavit Petra Pavla. Padlo jméno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta republiky generál Petr Pavel

„Za diskreditačním útokem na prezidentského kandidáta Petra Pavla stojí lidé s byznysovými i politickými vazbami na Rusko. Jejich primární motivací však byla soukromá pomsta,“ píše Sabina Slonková na svém serveru Neovlivní.cz.

Podle Slonkové si Pavlův spolužák Beneš, který proti němu svědčil, sice i nadále trvá na svém s tím, že takový člověk nemá být prezidentem, a popřel, že by ho někdo řídil. To, že byl ve spojení s konkrétními lidmi s vazbou na Rusko, ale nevyvrátil.

Ke stejnému tématu se na twitteru vyjádřil i šéfredaktor serveru Info.cz Michal Půr.

 

Ten nejprve naznačil, že se v souvislosti s jedním médiem objevuje v prezidentské kampani jméno Zdeňka Zbytka.

Na přímý dotaz jednoho z diskutérů ale už naplno přiznal, že jde přímo o zmíněný článek na serveru Neovlivní.cz a oním ruským vlivem má být právě Zdeněk Zbytek.

 

„Bohužel nikoliv nevýznamná část novinářů jsou velmi povrchní lidé bez informací a kontaktů. Takže si vůbec neuvědomují, že hrají přesně podle ruských not. A pak jsou tu samozřejmě vydavatelé těsně spjatí s bývalým režimem, kde vazby zůstaly,“ dodal ještě Půr.

 

Tím to ale nemusí skončit, protože jak již informovaly Parlamentní listy, za některá tvrzení ohledně Zdeňka Zbytka může na generála Pavla přijít i žaloba.

„Přes některá notoricky známá vystoupení, například tehdejšího pplk. Zbytka o tom, jak je připraven poslat tanky na Prahu, mohu říct, že v té době už jsem vnímal situaci úplně jinak,“ řekl Petr Pavel a podle dostupných materiálů se tím pustil na tenký led, protože Zbytkovi se podařilo prokázat, že o zmíněných tancích, které měly koncem roku 1989 mířit na Prahu, nic neřekl.

Na jak tenký led se pustili ti, kteří Zbytka označili za člověka s vazbami na Rusko, je v tuto chvíli předčasné odhadovat. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…