„Ve vzduchu bylo vše. To jsem ještě neviděl.“ Ruský útok asi prolomil ukrajinské linie

10.10.2023 16:48 | Monitoring

Ruští váleční blogeři informují o velké ruské ofenzivě u města Avdijivka v Doněcké oblasti. „Nikdy za celou válku jsem neviděl takovou dělostřeleckou sílu. Ve vzduchu bylo všechno,“ píše jeden z blogerů. Podle zatím nepotvrzených zpráv ruská armáda na několika místech prorazila ukrajinské linie.

„Ve vzduchu bylo vše. To jsem ještě neviděl.“ Ruský útok asi prolomil ukrajinské linie
Foto: Repro Twitter
Popisek: Válka na Ukrajině

Na sociálních sítích v úterý od rána ruští blogeři informují o ruské ofenzivě u města Avdijivka v Doněcké oblasti. „Už večer probíhaly přípravy na útok. Ze zřejmých důvodů jsem o tom nemohl psát. Ráno jsme šli do práce a vše začalo, co mohu dodat… Nikdy za celou válku jsem neviděl takovou dělostřeleckou sílu. Ve vzduchu bylo všechno,“ píše jeden z válečných blogerů s tím, že se používají všechny typy dělostřelectva i letectvo včetně Mi-28.

„Tlačíme všemi směry, a to velmi tvrdě. Podle prvních zvěstí je na několika územích hlášen postup skrze ukrajinské linie. Modlete se za nás,“ vyzval bloger.

 

 

Anketa

Má Česko pořídit letouny F-35?

3%
96%
hlasovalo: 52389 lidí
Stejné informace přináší i ruský vojenský bloger známý jako Rybar. „Brzy ráno zahájily ruské jednotky masivní palebnou přípravu na ukrajinské opevnění v Avdijivce. Počet vystřelených střel za jeden den byl skutečně unikátní. Bylo použito jak dělostřelectvo, tak i FAB-1500 z UMPK,“ informuje bloger.

„Po dělostřelecké přípravě zahájily ruské útočné oddíly také útok z jihu ze směru od Spartaku. Podle předběžných informací ruské ozbrojené síly obsadily úsek silnice E50 jižně od opevněného prostoru. Uvádí se, že ruští výsadkáři zahájili útok ze směru od Krasnohorivky ve směru k železnici. V důsledku toho ruské ozbrojené síly vyrazily směrem k Berdychům – na přístupech k nim probíhají boje,“ píše Rybar.

Více informací zatím není k dispozici. Je možné, že bojovníci ruské armády prolomili obranu u železniční trati a obchvatem Petrovska dosáhli Berdychy. Ukrajinská armáda má problémy s komunikací mezi jednotkami. Útok byl pro ně velkým překvapením. V blízké budoucnosti však mohou být přesunuty posily ke stabilizaci fronty, proto je důležité dosažený úspěch upevnit,“ uzavírá bloger.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jakub Makarovič

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

To neni mozne!!! , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseZastavmeJe , 10.10.2023 17:33:46
Jiz pred rokem nam nasi i unijni politici rekli, ze Rusko je na kolenou, nema boty pro vojaky, nema zbrane, ze vymontovava do svych raket cipy z pracek. Dale, bylo nam mnohonasobne receno, ze az dorazi na misto nase pokrokove, mirutvorne zapadni zbrane, pozenou Putina az na Sibir. Pratele, kde nastal ten zlom? Co se mezicasem stalo? Neverim, zeby nam Ursula lhala... Nebo Fiala... Nebo Lipavsky se 107-kou??... Nejspis Fake-news...

|  21 |  1

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …