Vedení D.O.S.T. dalo ambasádám protestní nóty kvůli Prague Pride

16.08.2013 20:46

Vedení konzervativní iniciativy D.O.S.T. předalo dnes své protestní nóty francouzské, americké a britské ambasádě, a to kvůli jejich podpoře festivalu Prague Pride. Přehlídka přibližuje život gayů, leseb, bisexuálů a transsexuálů. Francii konzervativci kritizovali pak ještě za postup tamní policie proti odpůrcům sňatků homosexuálů. Před jejím velvyslanectvím se kvůli tomu sešli znovu ještě večer. Na protestní shromáždění dorazilo asi 40 lidí.

 Vedení D.O.S.T. dalo ambasádám protestní nóty kvůli Prague Pride
Foto: Hans Štembera
Popisek: Festival sexuálních menšin Prague Pride 2011

"Demonstranti (proti sňatkům homosexuálů ve Francii) byli opakovaně atakováni policií, rozháněni pendreky a vodními děly. Řekli jsme si, že už tady začíná opravdu přituhovat. Začíná docházet k oklešťování občanských práv, a to ne homosexuálů, ale těch, kteří jsou kritičtí a o manželství a o rodině smýšlejí konzervativněji," řekl ČTK předseda D.O.S.T. Michal Semín.

Předsedu a místopředsedu D.O.S.T. dnes přijal první rada francouzského velvyslanectví. Diskutoval s nimi přes půl hodiny. O postoji konzervativců a demonstraci před francouzským velvyslanectvím bude informovat francouzskou stranu. Podle Semína podobné změny v Česku prosazuje právě festival Prague Pride. "Před mnoha lety organizace homosexuálů a lesbiček mluvily o tom, že jim jde jen o registrované partnerství. Dnes požadavky stupňují jako v jiných zemích," řekl šéf D.O.S.T.

Homosexuálové nechtějí toleranci, ale privilegia

Skupina poslanců z různých stran připravila novelu zákona o registrovaném partnerství, podle níž by registrovaní mohli adoptovat potomka svého protějšku. Dosud totiž tyto děti, které vyrůstají se dvěma matkami či dvěma otci, oficiálně mají jen jednoho rodiče. Normu už Sněmovna nestihne projednat. Aktivisté chtějí do budoucna pro gaye a lesby prosazovat i osvojování dětí z ústavů a manželství. Registrované partnerství považují za diskriminující. Opuštěným dětem zas prý bude lépe "v duhové rodině" než v dětském domově.

"Vztah homosexuálů nenaplňuje znaky manželství. To je tradičně uzavřený vztah muže a ženy za účelem nikoliv jen společné lásky, ale za účelem plození a výchovy dětí. To homosexuální pár nemůže nikdy naplnit. Nikdo nezakazuje homosexuálům mít intimní vztah, oni požadují nikoliv toleranci ze strany společnosti, ale výsady a privilegia," uvedl Semín.

Obscénní a nevkusný festival

Třetí ročník Prague Pride vyvrcholí v sobotu karnevalovým průvodem centrem Prahy. Podle iniciativy D.O.S.T. je festival obscénní a nevkusně vnucuje ideologii homosexualismu. Tento pojem poprvé před dvěma lety použil exprezident Václav Klaus.

Konzervativci své protestní nóty předávají ambasádám každý rok. K francouzskému velvyslanectví dnes ale zamířili dvakrát. Po 19:00 tu protestovali proti "duhové totalitě". Chtěli tak prý vyjádřit solidaritu s francouzskými odpůrci sňatků homosexuálů, které podle nich tamní úřady za jejich postoj šikanují a pronásledují. Promítali také zhruba půlhodinový film o zásahu francouzské policie proti demonstrantům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…