„Vy mi vlastně říkáte, že jsem hloupá.“ Geislerová musí platit 24 tisíc. A byla poučena

02.11.2021 14:55 | Ze sítí

Herečka Aňa Geislerová je nespokojena s tím, jak s ní jedná společnost innogy, která jí po krachu Bohemia Energy dodává plyn. Na Facebooku, kde si stěžovala, však byla poučena, že její stížnost je nespravedlivá. Podle pracovnice firmy PRE si dodavatelé poslední instance neurčují vysoké ceny jen tak. Ale nemají pro nové zákazníky nakoupeno, a tak musejí kupovat na trhu, kde je teď draho. Prý se ukazuje, že levné není vždy lepší. „Vy mi vlastně říkáte, že jsem hloupá, že jsem chtěla levný plyn,“ reagovala herečka a chtěla, aby paní „vyčkala“.

„Vy mi vlastně říkáte, že jsem hloupá.“ Geislerová musí platit 24 tisíc. A byla poučena
Foto: Repro ČT
Popisek: Herečka Ana Geislerová v Interview ČT24

Jak jsme již informovali, herečku Aňu Geislerovou rozhořčilo, že se s firmou innogy, která jí jako dodavatel poslední instance poskytuje plyn, nemůže spojit telefonicky. „Chci, aby mi někdo zvedl telefon! Chci, aby mi někdo vysvětlil, co ta astronomická čísla mají znamenat a proč je mám dát někomu, kdo nemá ani tu slušnost se mnou mluvit?“ požadovala herečka známá například z historického seriálu Božena. Ve firmě měli prý „proškolit pár operátorů“.

Anketa

Myslíte, že prožijeme Vánoce a Nový rok v lockdownu?

66%
24%
hlasovalo: 21962 lidí
Herečce se ozvala nejen společnost innogy, která ji vyzvala, ať je Geislerová kontaktuje přes zprávy na Facebooku, ale také pracovnice firmy PRE (podle profilu na síti LinkedIn – pozn. red.), Soňa Neťuková, která herečku poučila: „My jako společnosti dodávající pro nás příslušné území, Vám ze zákona zajistíme dodávku obou komodit bez přestávky nebo výpadku, v překladu zachraňujeme situaci, když jiná společnost nedodrží závazky vůči Vám.“

„Naše zákazníky zvládáme obsluhovat, ale když přijde takováto skutečnost (a není to prvně), ve všech společnostech začnou opravdu alespoň u nás pracovat od recepční až po ředitele do noci 24 hodin, aby všichni byli odbaveni. Popravdě, zlobit se na ty, co zachraňují, je v tomto případě nespravedlivé. Ceny si tyto společnosti nevymýšlí vysoké, naopak se snaží, aby i přes to, že s Vámi nepočítaly při nákupu elektřiny/plynu v minulosti, nabídly tu nejvýhodnější (ač v poměru k stávajícím zákazníkům enormně vysokou),“ pokračovala Neťuková ve vysvětlování.

„Je to jen ukázka toho, že levnější není vždy to nejlepší. Bohemka jela roky nečistou hru, okrádala pod falešnými identitami starší občany o podpisy smluv apod. Vydržte, co můžete, udělejte elektronicky a nečekejte, až doběhne toho půl roku v DPI,“ poradila na závěr.

Ale Geislerová nebyla s odpovědí spokojena, prý je tato odpověď ještě smutnější. „Vy mi vlastně říkáte, že jsem hloupá, že jsem chtěla levný plyn, a teď si mám počkat, až vy mi z milosti nabídnete smlouvu. Ale mě už od vás přišel účet za říjen. Na 24 000,– a můžete mi teda vyčkat vy? Prosím? Vydržíte? Protože já se marně snažím komunikovat. Můžete mi tedy počkat, až si to zjistím, nebo mi napsat na Messenger a můžeme si zavolat? Já možná budu ráda vaším klientem, ale počkejte mi. Já si o tom chci promluvit,“ prosila dotyčnou.

Neťuková kontrovala, že si o herečce nemyslí, že je hloupá. „Jen roky ze všech koutů bylo řečeno, že opravdu toto nejsou komodity, kde je ideální šetřit. Neb to, co jste ušetřila, v případě DPI několikrát ztratíte,“ namítla.

Uvedla, že se dodavatelé snaží být vstřícní, ale nemají pro nové zákazníky nakoupenou elektřinu ani plyn. „Je to objem, který zapříčinil krach celé jedné společnosti. Nemůže nikdo čekat, že to má každá ta společnost ‚ve sklepě‘ uloženo na horší časy,“ řekla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…