„Vždyť je to jen písnička!“ hájí se Jaroslav Hutka. A ex-autorka ČT jde ve věci písně o smrti Zemana ještě dál

03.08.2018 12:30

Písničkář Jaroslav Hutka natočil novou písničku, ve které cupuje prezidenta Miloše Zemana na kousky. Dá se de facto dokonce říci, že ho považuje za tak strašného prezidenta, že by podle něj bylo lépe, kdyby Zeman už zemřel. Nová Hutkova písnička nenechala chladným hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka, který poslal písničkáři vzkaz přes server ParlamentníListy.cz. Jenže tím to neskončilo. Kauza má pokračování...

„Vždyť je to jen písnička!“ hájí se Jaroslav Hutka. A ex-autorka ČT jde ve věci písně o smrti Zemana ještě dál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Hutka na demonstraci proti Babišovi nazvané Proč? Proto!

Písničkář Jaroslav Hutka, kterého za minulého režimu vyštvali komunisté ze země, se po roce 1989 vrátil z ciziny domů a dodnes tu skládá písničky. Jeho poslední song vzbudil značný rozruch. Písnička se jmenuje "Miloš a zubatá" a Hutka v ní pořadně vynadal prezidentu Zemanovi. Jako hlava státu dělá prý tak hrozné věci, že se v hrobě musí obracet zakladatel republiky T. G. Masaryk i čeští králové, a obořil se na smrtku, proč si pro Zemana ještě nepřišla.

„Sprosťák a ožrala, blemci blemt, tlučhuba, vidlák a chvástal, vždyť to byl náš český prezident, arcibiskup Duka zalkal,“ zpívá dále Hutka s tím, že na Hradě zmatek nastal. „Lebka praskla, mozek odkryla, kladivo, srp, rudá hvězda, na maják šplouchala tekila, v podvěsku kremelská brázda, Miloš je zhroucený a oči v sloup, z cigaret zvedá se štiplavý čoud, hotovo, konec a basta,“ věštil Zemanův konec písničkář.

Na sociálních sítích se nad novou Hutkovou písničkou okamžitě rozjela diskuse. Je správné takhle zpívat o něčí smrti? Podle některých diskutujících je to daleko za hranou vší slušnosti. Podle jiných je to jistě pravda, jenže Zeman je podle nich tak strašný prezident, když se nezdráhá mluvit sprostě v médiích, urážet své oponenty a sloužit cizí moci, že se ani nelze divit, že takové písničky vznikají.

Anketa

Je slušné doufat, že Miloš Zeman brzy umře?

hlasovalo: 17577 lidí
Hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka tím natolik rozzlobil, že se ozval dokonce i z dovolené. „Jaroslav Hutka si svou písní sám podepsal svůj ortel. Je to neúprosné pravidlo. Co zlého přeji druhým, samotného mne dostihne,“ vzkázal Hutkovi prostřednictvím serveru ParlamentníListy.cz mluvčí.

Jenže tím to neskončilo. Hutkovi podle všeho napsali i čtenáři serveru PL.cz a písničkář si jejich reakce nenechal pro sebe. O některé „láskyplné e-maily" se podělil na sociální síti Facebook. Stranou jeho pozornosti nezůstal ani výrok Jiřího Ovčáčka.

„Já myslel, že se rozčilil ten zpěvák Ortel, ale on to Ovčáček v pozici soudce s gilotinou už čaruje, co s mou hlavou. Samozřejmě je to jenom písnička, nic víc, za bolševiků to byly také jen písničky a prý o mně na tajné schůzi mluvil i Husák, tak jsou si nejisti, že píseň je vyprovokuje k takovým vyjádřením, to je mi jich tedy docela líto, ale tak fajn, jsme tam zase..." zareagoval Hutka.

Lidé, kteří vstoupili do diskuse pod příspěvkem, se Hutky většinou zastali a prezidenta Zemana nešetřili. Hrad se prý možná snaží zase vyhnat Hutku do ciziny. „Ruský šváb je na tom dost blbě, snad si už zvolíme někoho, kdo bude přínosem pro naši zem a ne jen odpornou ostudou," napsal jeden z občanů na adresu prezidenta.

K písničkářské kauze se vyjádřila také Monika Elšíková, bývalá externí spolupracovnice pořadu Marka Wollnera Reportéři ČT. Lidé jako Hutka jsou podle Elšíkové pro Česko důležití.

„Koho by to tak zajímalo, na profilu u Dominik Duka (který jistojistě nespravuje kardinál, ale osoba jménem Norbert Badal) je prima diskuse, kde uráží Jaroslav Hutka kvůli jeho písni o Zemanovi. Já nevím, ale dosud mě nikdo nepřesvědčil, že Václav Havel, Jaroslav Hutka a spol. jsou neužiteční opilci. Spíš mi přijde, že jsou oba dva pro tuto zemi důležití!" napsala dáma.

Našli se však i tací, kteří prohlásili, že nová písnička Jaroslava Hutky je velmi nevkusná a je pod jeho úroveň.

Podobného názoru byli podle všeho i lidé, kteří Hutkovi napsali již zmíněné e-maily. „Člověče, jakou máte diagnózu? To jste se tak už narodil nebo jste to chytil až v tom Holandsku?
Myslíte si, že jste vtipný nebo statečný, když pomlouváte prezidenta nebo je to nemoc? Vy už nevíte, jak byste na sebe upozornil, že? Nikoho ty vaše odrhovačky už nezajímají, jen pár neosvazáckých havloidů, takže jste přitvrdil? To z vás ale muzikanta fakt neudělá. Takže, aby vám na hlavu někdy nepřiletělo něco z davu, jak se to podobným vrzalům stává ve svobodném světě..." stojí v jednom z elektronických dopisů.

„Dobrý den, ve Vaší nové písni jste překonal míru všech dosavadních podlostí, směřovaných českému prezidentovi. Jaká je ještě Vaše lidská hodnota?" ptal se další pisatel.

Podle dalšího je Hutka „alkoholem a drogami zničená lidská troska". Za svou novou píseň by si prý zasloužil „pár kopanců do rypáku". Další lidé popřáli smrt Hutkovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…