„Vzkažte Putinovi... A vy vzkažte Bidenovi!“ Lipavského a Konečnou posadili moc blízko k sobě

26.11.2023 14:31 | Monitoring

Ve druhé hodině Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News se střetli pirátský ministr zahraničí Jan Lipavský a europoslankyně Kateřina Konečná (KSČM). Vjeli si do vlasů, obrazně řečeno, kvůli migraci, která opět sužuje Evropskou unii. Ale nezůstalo jen u toho. Konečná otloukla Lipavskému o hlavu vztah Česka s USA. „To, co vy předvádíte, to je vlezdoprdelkovství,“ rozkřikla se Konečná. Lipavský jí slovní údery vracel.

„Vzkažte Putinovi... A vy vzkažte Bidenovi!“ Lipavského a Konečnou posadili moc blízko k sobě
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Kateřina Konečná

Ministr zahraničí hned v úvodu pořadu konstatoval, že je v zájmu České republiky přijmout nová migrační pravidla v rámci nového migračního paktu. „Řada českých občanů pracuje v zahraničí, dojíždí, takže je v zájmu České republiky, abychom co nejdříve přijali ten migrační kompakt,“ zdůraznil Lipavský.

Připomínal také, že Česko vyjednalo výjimku, že Česko nemusí přijímat jiné migranty, pokud podalo pomocnou ruku stovkám tisíc ukrajinských uprchlíků. A protože se zdá, že válka hned tak neskončí, Česko bude dál z migračního paktu takto vyvázáno.

Konečná vyjádřila naději, že by válka na Ukrajině mohla skončit brzy.

„Vzkažte Putinovi, ať tu válku ukončí a stáhne se z Ukrajiny, pak válka rychle skončí,“ ozval se v tu chvíli Lipavský.

„A vy vzkažte Bidenovi...“ kontrovala Konečná.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Lipavský diváky ujišťoval, že nelegální migranty, kteří v Česku nebudou chtít žít, nebude nutné přijímat.

„My určitě nebudeme dostávat ilegální migranty z cizích zemí. Nedělejme si iluze, že ten konflikt na Východě rychle skončí. Takže buď přijmeme fakt, že si Rusko může válčit, kde chce, nebo se budeme starat o naši vlastní bezpečnost," řekl ministr.

„Já myslela, že si ten kompakt přečtete. Tam ta solidarita je povinná, takže my, když ty migranty nepřijmeme, tak za to zaplatíme. To vyjednal ministr vnitra, se kterým jste byli ve volební koalici. Za mě je ten pakt pro Česko velmi nevýhodný, ale já chápu, že vy jako Piráti hlasujete pro federalizaci Evropy," neudržela se Konečná.

Lipavský kontroval, že usiluje o bezpečnou Českou republiku, která nebude 40 let ničena tak, jak se to dělo za vlády komunistů. „To nechci dopustit,“ zdůraznil Lipavský.

Anketa

Líbily se vám letošní oslavy 17. listopadu?

3%
86%
hlasovalo: 15476 lidí
Konečná se ohradila, že se narodila v roce 1981, takže ona minulý režim nebudovala. A vyčetla Lipavskému, že on jedná podle toho, co si žádají Spojené státy.

Prohlásila též, že stávající vláda Česko ničí.

„Nezlobte se na mě, ale to, co vy dnes děláte, je rozklad tohoto státu. Vy si tady hrajete na to, že potřebujeme drahé stíhačky, aby premiér Petr Fiala mohl jet do Washingtonu. Když Američané vydají prohlášení, tak vy je za tři hodiny papouškujete. Mně u vás chybí nějaká suverénní česká zahraniční politika. To, co vy předvádíte, to je vlezdoprdelkovství,“ rozkřikla se Konečná.

„Já vás poprosím o slušné vyjadřování, přece jen máme dobu po poledni,“ ozvala se Terezie Tománková,

„Pardon,“ omlouvala se stávající předsedkyně komunistické strany.

„Vy jste zatím zařídili drahé svetry a nic víc, nic míň,“ rozohnila se Konečná s tím, že ona je nakloněná tomu, posilovat průmyslovou pozici Česka, ale vláda se chová tak, že Tchaj-wan i Čína budou stavět jinde než v Česku. Nové investice se projeví v Německu, na Slovensku, ale v Česku ne.

„Vaše zahraniční politika je tak tristní, že vás nepřijmou ani v Saúdské Arábii, ani nikde v Africe,“ vmetla Konečná Lipavskému.

Ministr zopakoval, že on jako ministr zahraniční nehodlá dopustit, aby se Česko znovu dostalo do područí Moskvy, což by sice komunistům vyhovovalo, ale on prý bude vždy ostře proti tomu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Samolibý synáček bez mozku, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseanaboca , 26.11.2023 15:40:00
Líbilo se mi třeba Lipavskéhp vyjádření jak přesvědčil Indického premiera, že se musí podřídit USA, nebo jeho výroky o Číně, Rusku, jeho bojové výkřiky plné hdinství... Máme velkeého muže s malým ... ale velkým zadkem.

|  16 |  0

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …