„Zas budou kvičet.“ Příčovy a Zeman? Foldyna tuší, že mnohým praskne cévka

03.08.2021 14:45

Prezident Miloš Zeman se i tento rok rozhodl zaštítit akci Vlastenecké setkání v Příčovech, a na internetových diskusích to začalo vřít. „Ty zas budou kvičet,“ komentoval podpoření akce prezidentem poslanec Jaroslav Foldyna a nebyl daleko od pravdy. Akce vzbouzí nemálo reakcí. „Bude se hajlovat?“ zeptal se jeden z komentujících a od známého konzervativního komentátora zaznělo přirovnání akce k festivalu sexuálních menšin Prague Pride.

„Zas budou kvičet.“ Příčovy a Zeman? Foldyna tuší, že mnohým praskne cévka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Druhý ročník Vlasteneckého setkání v Příčovech

Anketa

Je dobře, že se na kulturu a sport dostane jen omezené množství neočkovaných a dále již jen očkovaní?

hlasovalo: 8381 lidí
Akci Vlastenecké setkání v Příčovech pořádá majitelka zámku, na kterém se setkání uskuteční, Alice Tomková. V minulých letech na akci přišli kupříkladu politik Jaroslav Bašta, europoslanec za SPD Hynek Blaško, poslanec Jaroslav Foldyna, bývalý ředitel politického odboru Kanceláře prezidenta Václava Klause Ladislav Jakl, aktivista a entomolog Martin Konvička, spisovatel Benjamin Kuras, bývalý policejní prezident Stanislav Novotný, spisovatelka Lenka Procházková, místopředseda KSČM Josef Skála, politolog Alexander Tomský, předseda DSSS Tomáš Vandas či novinář Petr Žantovský a další.

Setkání se letos na příčovském zámku uskuteční 21. srpna a akce se má podle popisu pořadatelů zúčastnit „elita vlastenecké scény napříč politickými stranami i spolky“.

Že letošní ročník proběhne pod záštitou hlavy státu, informoval oficiální profil setkání a sdílel to i prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Informaci nasdílel i sociolog Petr Hampl, který na akci v minulosti také vystupoval a moderoval.

Podpora prezidenta vzbudila nemalý rozruch. „Bude se hajlovat? Já přijdu, jen když se bude hajlovat,“ vystartoval posměšně na Hampla jeden z diskutujících. Hampl jej však uzemnil s odkázáním na jiné místo. „To musíte do Řeporyjí. Tam postavili pomník esesákům,“ vzkázal, a odkázal tak zřejmě uživatele k tamnímu památníku vlasovců, kteří pomohli osvobozovat Prahu při pražském povstání zbudovanému tamním starostou Pavlem Novotným.

Další se dotázal, zdali „zase tam bude mít projev pán v maskáčích?“. Hampl na to tvrdí, že na akci budou i lidé, se kterými pořadatelé nesouhlasí. „Nabízeli jsme řečnický prostor i sluníčkářům,“ tvrdí.

V rámci blížícího se konání akce se vyjádřil i komentátor a videotvůrce Ondřej Tesárek vystupující pod přezdívkou „Bratříček“. Sdílel srovnání s odlišnou akcí, ze kterého asi „vlastenci“ nebudou šťastní. „V jednom měsíci se v ČR odehrávají dvě TOP akce roku. Prague Pride a Příčovy. Konec okurkové sezóny zahájen!“ zaznělo.

Kdo se naopak těší, je poslanec Jaroslav Foldyna. „Skvěle, pane prezidente,“ ocenil záštitu prezidenta Zemana nad akcí a dodal, že: „Ty zas budou kvičet.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…