Zase mluvil Viktor Orbán, velmi důrazně. A jinde zjistili, že s uprchlíky to vážně nejde

26.04.2016 7:11

Žádosti těch, kteří chtějí do Evropy, je nutné projednat mimo území EU, uvedl na slavnostním jednání maďarského parlamentu premiér Viktor Orbán. Uvedl také, že maďarská ústava zakazuje islamizaci země. Informoval o tom server Novinky.cz. Ten také přinesl zprávu o tom, že kvůli náporu afrických kriminálních gangů ztrácí na Sicílii vliv tamní italská mafie.

 Zase mluvil Viktor Orbán, velmi důrazně. A jinde zjistili, že s uprchlíky to vážně nejde
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Anketa

Vadilo by vám, kdyby o vás někdo řekl, že jste ,,extremista"?

6%
94%
hlasovalo: 6632 lidí

„Aby to bylo jasné a jednoznačné, mohu říci, že islamizace je v Maďarsku ústavně zakázána,“ řekl Orbán u příležitosti pátého výročí přijetí nové maďarské ústavy.

„Preambule ústavy ukládá podporovat a chránit naše dědictví, náš jedinečný jazyk, maďarskou kulturu i životní podmínky příští generace,“ zdůraznil.

Uvedl rovněž, že ilegální přistěhovalce je potřeba neprodleně poslat zpět do bezpečných zemí nebo do bezpečných tranzitních zón.

Celý text je ZDE

Zatímco Maďarsko své hranice před migranty chrání plotem s ostnatým drátem, jihoitalská Sicílie nic takového nemá. A tak se prý sicilská metropole Palermo změnila na druhý Istanbul či Bejrút, jak tvrdí jeho starosta.

Italská Sicílie totiž v posledních týdnech zažívá zuřivý boj o teritorium. Krvavé potyčky mezi sebou svádí mafie, nechvalně známá Cosa Nostra, a bandy kriminálníků, které se dostávají do Evropy s migranty. Právě na jih Itálie se podle týdeníku Focus po uzavření takzvané balkánské cesty přelila uprchlická vlna. Situace už došla tak daleko, že mafie si s uprchlíky vyřizuje účty přímo na ulici. 

„Palermo už není italské město, není to už evropské město. Změnilo se a mám pocit, jako by se přeměnilo na Istanbul nebo Bejrút,“ citoval starostu Leoluku Orlanda Focus. Kvůli uprchlíkům podle jeho slov už Sicílie není, co bývala. Je přesvědčený, že mafie ztrácí svůj vliv, protože „dřív by si s uprchlíky poradila a do Palerma by je nepustila“.

Od začátku letošního roku připlulo přes Středozemní moře do Itálie asi 23 tisíc migrantů. Nejvíc jich pocházelo z Nigérie, další byli z Gambie, Senegalu, Guiney, Pobřeží Slonoviny, Somálska a Mali.

Celý text je ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…