„Zeman z toho vysílání spadl na prd*l.“ Lidovec natočil 24hodinové VIDEO. Musel na něm jít i na záchod

27.08.2020 19:10

Lídr kandidátky KDU-ČSL a nynější zastupitel Jihomoravského kraje a starosta obce Velatice v okrese Brno-venkov Jan Grolich (KDU-ČSL) se k nadcházejícím volbám rozhodl pro celkem netradiční kampaň – své předvolební projíždění krajem zaznamenával ve 24hodinovém vysílání. Lidé se tak mohli dívat, jak v noci peče chleba, následně jej rozdává příznivcům, či na jeho přejezdy v autě. Svého kandidáta mohli slyšet i ve chvílích, kdy šel na záchod, nebo při zjištění aktuálních zpráv, třeba o zranění prezidenta. „Zeman z toho vysílání spadl na prdel,“ pobavil se Grolich.

„Zeman z toho vysílání spadl na prd*l.“ Lidovec natočil 24hodinové VIDEO. Musel na něm jít i na záchod
Foto: Repro Facebook Jan Grolich
Popisek: Jan Grolich (KDU-ČSL)

Anketa

Je špatně, když se lidé smějí zranění prezidenta Zemana?

95%
5%
hlasovalo: 13769 lidí
Grolich netradiční pojetí předvolební kampaně streamem komentoval slovy, že se ještě nikdo o něco takového nepokusil.

Během jednoho dne pak projel křížem krážem celý kraj s výjimkou Blanenska a Znojemska, na které jim již nezbyl čas.

Výživná byla především jeho shrnutí v autě. „Mě napadlo, jak jsi rozdával ty chleby, že to je taková lidovecká kobliha,“ ozvalo se kupříkladu od jednoho z mužů v autě na Grolicha. „No ne, jako Babiš ani jednu koblihu neupekl, já jsem rozdával chleba, který jsem upekl,“ opáčil.

Vzpomenul i na ochutnávání vína. „Ochutnali jsme vína. To bylo taky celkem náročný, zvlášť když jsem pil jenom já,“ poznamenal.

A nouze o zajímavé okamžiky nebyla ani vzhledem k atmosféře ve vozu. Grolich během přejezdů po víceproudé silnici například řidiče žádal, ať nespěchá a zpomalí. Vyhověno mu bylo jen na pár okamžiků. Následně se výprava přesunula do obce a i ze zvuku na videu bylo znát, že se řidič v příliš nízkých otáčkách motoru nedržel.

To už se Grolich do věci vložil: „Hele!“ okřikl a přeřazení a utlumení jízdy doplnil: „Tak, no.“ A od muže ze zadního sedadla spolu s napomenutím tiše k řidiči zaznělo: „Je to na streamu, kur*a.“

A jak závěrem svého dne v živém vysílání kandidát očekává výsledky voleb a nadcházející období? „To bude kolotoč, smršť a pak se těším na ten výsledek. Ale nevím, co budu dělat toho třetího. Nebudu asi zase spát, budu nervózní jak sviňa, to bude hustý,“ očekává s tím, že to bude „strašně zvláštní pocit“.

„Už třikrát jsme měli komunální volby, tak to člověk sleduje, ale tam je nějaký očekávaný výsledek. Ty minulé krajské volby jsem také prožíval, ale když to člověk nevede, není tváří toho, tak člověk neprožívá až tolik. Jde o změnu v životě. Ty vole, to bude hustý,“ pronesl.

„Kolem té čtvrté se objeví první grafy. Teď to vylítne. 35 procent. Si řeknu: ‚To je mazec...‘ To bychom těch padesát nedali…,“ směje se Grolich a pokračuje v analýze: „Nikdo se mě na to nezeptal, ale přemýšlel jsem, co bych považoval za úspěch. Chtěl bych mít deset tisíc a víc preferenčních hlasů a ideálně jako nejvíc ze všech. Ostatní kandidátky moc nekroužkujou a ta lidovecká kandidátka se hodně kroužkuje. Samozřejmě bych chtěl vyhrát, ale to je těžký.“ Za úspěch prý bude považovat osmnáct a více procent.

A pak doplňuje: „Ideálně nad dvacet (procent hlasů). A kdybychom měli nad dvacet, tak to znamená, že jsme ty volby vyhráli.“

Koncem videa se Grolich s doprovodem ještě rozhodne pro limonádu. A zazněl i dotaz od diváků: „Je pravda, že si Miloš Zeman zlomil ruku, když sledoval 24hodinový stream?“ Grolich to však netuší. Později se o zranění prezidenta dozvídá a směje se: „Zeman z toho vysílání spadl na prdel.“ Poté též poznamenává, že v Zemanově věku už každá zlomenina „může být problém“.

Vše pak mělo vskutku netradiční zakončení. Na záchodcích. „Ať máte i ten ostatní vjem, tak tady jsou krásně čisté záchody, ale… zápach tu je dneska… měli jsme tady návštěvníka asi,“ zhodnotí stav toalet, po čemž si diváci vysílání mohou „vychutnat“ zvuk močení, splachování a vysoušeče rukou. „Co se týče urologie, tak to máte z první ruky,“ přidává k tomu posléze lidovecký kandidát.

Přenos sledovalo mnoho lidí a poslechnout si „všechny vjemy“ mohl i třeba europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), jenž se objevil i v komentářích.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Krajský úřad Jihomoravského kraje zaregistroval k říjnovým krajským volbám 16 kandidátních listin. Nynější vedoucí ANO povede současný hejtman Bohumil Šimek. Původně měl být lídrem exprimátor Brna Petr Vokřál, který ale z hnutí po sporech odešel. ČSSD hejtmanův náměstek Marek Šlapal a KSČM předseda kontrolního výboru Stanislav Navrkal.

Starosty povede předseda Svazu měst a obcí František Lukl. ODS bude kandidovat se Svobodnými a hnutím Starostové a osobnosti, lídrem je ředitel výzkumného centra CEITEC Jiří Nantl. TOP 09 v čele s hejtmanovým náměstkem Janem Vitulou půjde do voleb v pětikoalici spolu se Zelenými, Moravským zemským hnutím, Idealisty.cz a Liberálně ekologickou stranou. Samostatně půjdou letos Piráti s jedničkou Lukášem Dubcem, který je předseda znojemského sdružení strany. SPD povede krajský zastupitel Jan Hrnčíř a Trikolóru ředitel blanenské základní školy Pavel Nezval.

Krajské volby před čtyřmi lety vyhrálo na jižní Moravě hnutí ANO před KDU-ČSL a těsně třetí ČSSD. Do zastupitelstva pronikli ještě Starostové pro Jižní Moravu, ODS, KSČM, SPD-SPO, TOP 09 s Žít Brno a Zelení s Piráty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: rak

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…