„Země je v hajzlu!“ Zaměstnanci nejbohatšího muže světa jdou stávkovat s Gretou

14.09.2019 20:27

Šestnáctiletá středoškolská aktivistka Greta Thunbergová již v létě minulého roku stávkovala před švédským parlamentem a nabádala severské politiky, aby přijali co nejambicióznější plán v boji za záchranu planety Země. Mladá švédská studentka inspirovala tisíce mladých lidí po celém světě a ti také začali stávkovat ve jménu záchrany Země. Teď se ke studentům přidá i řada zaměstnanců nejbohatšího muže světa Jeffa Bezose.

„Země je v hajzlu!“ Zaměstnanci nejbohatšího muže světa jdou stávkovat s Gretou
Foto: pixabay.com
Popisek: Globalizace - ilustrační foto

Několik pátků před prázdninami vyráželi studenti do ulic a apelovali na politiky, aby něco udělali pro naši planetu, protože naši Zemi ohrožuje globální oteplování a jinou planetu k životu nemáme. O prázdninách vlna demonstrací opadla, ale v pátek 20. září se studenti znovu přihlásí o slovo a budou politiky žádat, aby začali jednat.

A tentokrát v tom nebudou sami. Řada zaměstnanců gigantu Amazon, vlastněného jedním z nejbohatších mužů planety Jeffem Bezosem, plánuje, že se tentokrát ke studentům připojí a v pátek 20. září vyjdou z továrních a skladovacích hal do ulic. Svůj záměr vyjít ven a stávkovat za zlepšení klimatu na planetě oznámili na videu, které koluje na internetu.

Jdu ven, 20. září jdu ven, já jdu také,“ hlásí jeden za druhým muži a ženy z Amazonu, kteří chtějí podpořit studenty v boji za zlepšení klimatu na naší planetě. „Protože všechno hoří a to není v pořádku,“ vysvětluje na videu zaměstnankyně, která se představila jako Khushboo. „Protože planeta je v hajzlu,“ doplňuje Roy. „Vyjdu ven, protože je správné to udělat,“ shrnula pocity řady zaměstnanců Amazonu Sarah.

Pracovníci Amazonu navíc apelují na své spoluobčany, aby v pátek 20. září vyrazili do ulic s nimi.

Jeff Bezos se o první příčku nejbohatšího muže Země dlouho přetahoval se zakladatelem společnosti Microsoft Billem Gatesem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…