100 let aneb „O Green dealu se nediskutuje!”

05.10.2021 19:06 | Komentář

“O green dealu se nediskutuje!” – prohlásil Frans Timmermans a ze své nevolené pozice odmítl jakékoli snahy členských zemí o věcnou diskusi nad proveditelností ekologických cílů EU a povýšil ekologický aktivismus na úroveň nového náboženství, opírajícího se o dogmata, o kterých se nesmí diskutovat, ale kterým se musí věřit.

100 let aneb „O Green dealu se nediskutuje!”
Foto: Hans Štembera
Popisek: Greta není hysterka

Kdo že je Timmermans? Bavíme se o nizozemském socialistovi, výkonném místopředsedovi EK, zastánci ne/řízené migrace, velkém kritikovi V4 (právě V4 znemožnila jeho zvolení do funkce předsedy) a v neposlední řadě Gretině loutkáři. Tak jako měl francouzský dvůr svoji šedou eminenci v kardinálovi Richelieu, tak EU nalezla svoji šedou eminenci právě v osobě Timmermanse s jeho vražednou kombinací mesiášského komplexu a fascinace socialismem. Připomíná vám to něco?

Kdo se z historie nepoučí, je odsouzen prožít ji znovu - a přesně to nás bohužel zřejmě čeká. V době, kdy už je jasné, že sázka na levnou výrobu čehokoli v Číně byla výhodná relativně krátkodobě, protože se z ní stala závislost, EU neřeší pragmatické otázky – třeba jak získat zpět svoji ztracenou konkurenceschopnost. EU řeší své nové náboženství – zelenou ideologii a nezajímají ji ani její dopady, ani obří inflace, která nám už ťuká na dveře. Nezajímají ji ceny energií, které se brzy zvýší a tím se zdraží úplně vše, nezabývá se dopadem na obyvatelstvo. Budou drahé ty elektromobily, které nám vnucují, stejně jako nedostupná elektřina k jejich provozu? Oni nás na ty bicykly nakonec přece jen dostanou. Nebo má snad EU nějaký tajný plán na výrobu elektřiny z ovzduší? Ne, nevypadá to, že Timmermans sedí na ztracených kufrech Nikoly Tesly. Jestli má EU nějaký skrytý plán, pak je to nejspíš celkové zničení Evropy. Co začalo migrací, pokračuje nyní zelenou propagandou.
 
A teď konečně k té historii. S přihlédnutím ke všem těmto souvislostem a dokonale nelogickým krokům EU nelze nevzpomenout Velkou hospodářskou krizi, která na konci 20. let minulého století ovlivnila celý svět. Mimo jiné i tím, že zametla cestu Hitlerovi k moci, zapříčinila druhou světovou válku a vytvořila prostor pro šíření komunismu, dalšího totalitního režimu. 
 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…