15 milionů na prezidentskou kampaň. Tolik dostane Sobotka od ODS

09.07.2012 22:24

Výkonná rada občanských demokratů potvrdila Přemysla Sobotku jako stranického kandidáta na prezidenta. Zároveň byla stanovena částka 15 milionů korun, kterou Sobotka dostane na kampaň.

15 milionů na prezidentskou kampaň. Tolik dostane Sobotka od ODS
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Přemysl Sobotka

Podle předsedy ODS a premiéra Petra Nečase stanovila výkonná rada „základní rozpočet“ na prezidentskou kampaň. Přemysl Sobotka dostane od své partaje 15 milionů.

"To jsou prostředky na prezidentskou kampaň kandidáta ODS a my předpokládáme, že všechny částky protečou naším účetnictvím," uvedl Nečas. Zároveň slíbil, že financování kampaně bude „v každém případě“ transparentní.

Sobotka minulý týden porazil v primárkách svého soupeře o kandidaturu za ODS Evžena Tošenovského. Zvítězil s přibližně dvěma třetinami hlasů, europoslanec Tošenovský získal 39 procent. Hlasování se zúčastnila přibližně čtvrtina členů ODS.

Nyní se už připravuje na svoji kampaň. Sám k 15 milionům přispěje asi 200 tisíci, ovšem až poté, co se poradí s manželkou. „Setkání s občany bude základní prvek,“ popsal v ČT stručně svoji kampaň. V každém případě ji ale hodlá propojit i s krajskými a senátními volbami.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: pan

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …