17. listopad patří Zemanovi víc než budíkům z Václaváku, píší u Babiše

18.11.2016 8:05

Komentátor MF Dnes Miroslav Korecký napsal, že 17. listopad v Praze připomínal karneval, který byl komický, smutný, vážný i trapný zároveň. Čtenářům mimo jiné předkládá i myšlenku, že současný prezident Miloš Zeman neváhal jít s kůží na trh ještě před listopadem 1989 a angažoval se i po něm, takže mu toto datum patří víc, než lidem s budíky na Václavském náměstí.

17. listopad patří Zemanovi víc než budíkům z Václaváku, píší u Babiše
Foto: Lucie Štěchová
Popisek: Demonstrace 17.11.2016 na Václavském náměstí

Praha včera zažila spoustu demonstrací a vzpomínkových akcí. Za svobodu a demokracii, proti islámu, proti xenofobům, proti prezidentu Zemanovi, ale také pro Miloše Zemana. Byla to opravdu pestrá směsice, kterou by prý Miroslav Korecký, píšící pro deník ministra financí Andreje Babiše (ANO), ještě před několika lety nečekal. Podle vlastních slov by spíš předpokládal, že si 17. listopad připomene jen pár lidí, postarších disidentů a studentů, kteří šli v roce 1989 v průvodu po Národní třídě. Realita byla ale jiná. Možná trochu překvapivě mlčel Miloš Zeman.  

„Sám Miloš Zeman tento rok trávil svátek na zámku v Lánech. Snad aby v Praze zbytečně nejitřil už tak rozdělenou společnost. Státnická zdrženlivost u něho nevídaná, ale je to tak správně? Má se prezident nechat vytlačit z oslav jednoho z nejdůležitějších svátků země? Navíc, ať si o Zemanovi myslíme, co chceme, v listopadových dnech i dávno před nimi se nebál nést kůži na trh, takže je to určitě i jeho výročí. Dokonce mnohem více jeho výročí než většiny z těch, kdo mu včera přišli odzvonit,“ napsal komentátor.

Ale ať už byl 17. listopad jakýkoli, je prý dobře, že byl nejen v Praze tak pestrý, byť údajně připomíná trochu hlasitější pochod za práva koček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…