5000 uprchlíků! A co na to Jiří Drahoš? zaznělo

05.09.2018 9:41

V hlavním městě by mohlo bydlet až pět tisíc migrantů. Tvrdí to Zelení, kteří se tak chtějí vymezit proti odmítavému postoji vlády Andreje Babiše (ANO). Píše to server iDnes.cz. A reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. Co například říká v té souvislosti někdejší funkcionář ČSSD na kandidaturu senátora Jiřího Drahoše? Ten chce totiž do horní komory vstoupit za podpory Strany zelených.

5000 uprchlíků! A co na to Jiří Drahoš? zaznělo
Foto: Daniela Černá
Popisek: Profesor Jiří Drahoš

Celá věc vznikla ta, že například pátý na kandidátce Zelených na pražský magistrát, architekt Matěj Michal Žaloudek, tvrdí, že Praha je jeden z nejbohatších regionů v Evropě, v němž je slušná životní úroveň. A zdejší obyvatelé podle jeho slov nemají takový strach z cizinců jako jinde. Tím, že Česko odmítá přijmout migranty, se podle jeho slov ocitá na periferii toho, kde by chtělo v Evropě být.

Anketa

Chcete, aby byl Miroslav Poche nakonec ministrem zahraničí?

2%
98%
hlasovalo: 18882 lidí

Zelení mimo jiné poukazují na to, že by migranti mohli zaplnit pracovní místa, o něž nemají Češi zájem. „Můžeme jimi obsadit nutné pozice a předejít zadrhnutí ekonomiky,“ tvrdí například lídr kandidátky Ondřej Mirovský. 

„Nemyslím si, že by se k nám dostal velký počet osob prchajících před válkou. Bylo by to nanejvýš v řádu tisíců, což je tak osm bytových domů,“ poznamenal pak Žaloudek s tím, že by strana mohla podpořit organizace, které by uprchlíkům pomohly sehnat byt. 

Ostatní strany však s návrhem Zelených nesouzní. Podle pirátského kandidáta na primátora Zdeňka Hřiba by metropole měla vynakládat peníze na řešení problémů Pražanů. Návrhu nefandí ani ODS či uskupení Praha sobě. 

Původní text ZDE

„To musí být na Praze 4 politická schizofrenie, když do Senátu kandiduje Drahoš s podporou Zelených, či jak se na Praze 4 jmenují ‚Praha sobě – Zelení‘, TOP 09, STAN,“ poznamenal pak právě s poukazem na kandidaturu Jiřího Drahoše někdejší funkcionář ČSSD Jiří Bodenlos. Ten je radním čtvrté pražské městské části, kde se právě Drahoš snaží dostat do Senátu. 

Drahoš se dlouhodobě vymezuje proti tomu, že je vítačem uprchlíků. „Aktuální situace migrační krize je výsledkem něčeho. Přijmout tady 2600 prověřených, z bezpečnostního hlediska, migrantů nebo uprchlíků, by neměl být žádný problém. S ohledem na zkušenosti z minula si kladu otázku: Kolik by jich tady zůstalo?“ uvedl nejprve v diskusi se spolkem Paměť národa. Později v rámci prezidentské kampaně zdůrazňoval, že se staví proti přijímání ekonomických imigrantů a že je proti kvótám, které zamýšlela nastolit EU.

Při zahájení své senátní kampaně pro změnu řekl, že chce dávat lidi dohromady a hledat to, co je spojuje. „Hledejme lidi, s kterými se shodneme v zásadních věcech, podpořme každého, kdo odporuje zlu, staví se proti nespravedlnosti a brání dalšímu ukrajování naší svobody,“ uvedl. 

Drahoš vyzve v senátních volbách vědkyni a senátorku Evu Sykovou (ANO, minule uspěla za ČSSD), ale také spisovatele Benjamina Miroslava Kurase (REAL), Martina Dvořáka (ODS), Jiřího Kocmana (SPD), Rudolfa Karla Mazáče (Dost je Dost!), Karla Skoupila (KSČM) a Miroslavu Skovajsovou (ČSSD). 

„Zelení jdou do voleb s programem vytvořit v Praze islámskou non-go zónu. Nevolil bych je, ale rozhodně mi to připadá férovější, než když se tzv. solidní strany vykrucují: ‚nejsme vítači, ale...‘, a jsou připraveny podpořit stejné kroky,“ poznamenal pak sociolog Petr Hampl.

„Já na rozdíl od Zelených neotevírám dveře všemu cizímu, z čeho mají naši lidé v některých případech možná i oprávněný strach. Mého vyzývatele Přemysla Rabase podporují mimo jiné Zelení. No, jestli sdílí stejný názor jako Zelení, myslím, že peníze, které investuje do kampaně, by mnohem lépe využil pro zvířátka. Co myslíte vy?“ zeptal se v této souvislosti komunistický senátor Václav Homolka, jenž svůj post obhajuje. 

Své pak vyjádřil i Pavel Šanda. „Nepatřím mezi uprchlíkobijce a nesnáším vychcanost politiků, kteří se tomto tématu snaží vydělávat. Na druhou stranu faktem je, že tento návrh Zelených je zcela mimo realitu už jen proto, že prostě nemají šanci sehnat 5 000 uprchlíků, kteří upřednostní přestěhování do Česka před životem v Německu, ve Francii, v Itálii, v Řecku nebo ve Švédsku. Udělat z toho téma kampaně pro komunální volby je fakt nápad hodný ‚politického génia‘. Hřib z Pirátů má v zásadě pravdu. Nabízet uprchlíkům něco, o co vůbec nestojí, je prostě hloupost,“ řekl. 

„Zelený Žaloudek poslal do mediálních střev mainstreamu genitální návrh. Pojďme jej rozpracovat. Pět tisíc uprchlíků do Prahy: Patnáct set Židů prchajících z Francie nebo Německa před nenávistí, ponižováním ve školách, pronásledováním, vraždami z nenávisti a zapalování synagog. Patnáct set bílých jihoafrických farmářů prchajících před rasovou genocidou ze strany vlády Afrického národního kongresu, podporované Velkou Británií. Patnáct set křesťanů, které fanatičtí vousáči s podporou koalice západních zemí vyhánějí z domovů během konfliktů na Středním východě. Pět set kvalifikovaných Ukrajinců, po kterých se na pražském trhu práce jen zapráší,“ uvedl podnikatel a komunální politik Zbyněk Passer. 

„Je dobře, když se multikulturní zločinci koncentrují do nějaké politické strany. Je to přehlednější a lidi pak vědí, koho nevolit,“ zmínil pak přírodovědec Ladislav Větvička.

Rozčíleně pak na návrh reagoval i podnikatel Hynek Charous. „ZELENÍ napříč celou Evropou nejsou jen nebezpeční, oni jsou navíc totálně hloupí... Finance od zájmových skupin se zvrácenými úmysly z nich lze cítit na sto honů... Zaprodanci!“

A své napsal i bývalý poslanec za TOP 09 Pavol Lukša. „Pokud tě náhodou neubodají u bankomatu, to by ses již do toho zrcadla neměl jak podívat, a to ani ráno ani večer,“ sdělil Lukša. 

„Zelení jdou do voleb s plánem ubytovat v Praze pět tisíc uprchlíků. Jedná se o bílé farmáře z JAR a Židy z Francie a Anglie,“ sdělil majitel pražské restaurace Aaron Günsberger. 

A Zelení se pak také dočkali pochvaly. Od aktivisty Tomáše Peszynského. „Chválím Zelené, že se toho nebojí... Ale mohli by být trochu více realističtí. Piráti to dělají líp. Kvůli tomu, jak to prezentují, je zase budou všichni hejtovat. Ale opravdu chválím, druhá strana, která se TOHO nebojí!!!!! Ještě není vše ztraceno,“ zmínil.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…