A Fiala leží a trpí. Trápení STAN přineslo zlá slova

24.01.2022 10:43 | Ze sítí

Komentátor Petr Kamberský píšící pro Babišovy Lidové noviny má za to, že Babišova dosud neohlášená ale předpokládaná prezidentská kampaň bude stát na pěti pilířích. Na sebevražedném chování lidovců, na sebevražedném chování Pirátů, na sebevražedném chování STAN, na sebevražedném chování TOP 09 a na nečinnosti premiéra Petra Fialy (ODS). Přidal dva příklady.

A Fiala leží a trpí. Trápení STAN přineslo zlá slova
Foto: Repro ČT24
Popisek: Premiér Petr Fiala v Událostech komentářích

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš sice ještě otevřeně neřekl, že bude v nadcházejících prezidentských volbách kandidovat, ale své příznivce již vyzval, aby začali sbírat podpisy občanů potřebné pro jeho kandidaturu, a pořídil si dokonce obytné auto, v kterém hodlá vyrážet za voliči a bude-li třeba, klidně tam i přespávat. Netají se totiž tím, že ač byl zvolen poslancem, raději než ve Sněmovně, rád vykládá lidem svůj pohled na svět přímo v ulicích.

Komentátor Lidových novin Petr Kamberský má za to, že Babiš to bude mít ve volební kampani jednoduché v tom, že se bude moct opřít o pět pilířů, které by se daly shrnout jednoduchým souslovím: sebezničení vlády Petra Fialy.

„Prezidentská kampaň Andreje Babiše stojí na čtyřech pilířích:

1) sebevražedné chování STAN

2) sebevražedné chování Pirátů

3) sebevražedné chování TOP 09

4) sebevražedné chování KDU.

Petr Fiala leží v koutku ve fetální poloze a proklíná chvíli, kdy kývl na nabídku Dona Pabla šéfovat klíčovou českou ‚pravicovou‘ stranu,“ napsal Kamberský na sociální síti Facebook.

Anketa

Jste pro zvýšení poplatků za ČT?

1%
97%
hlasovalo: 31193 lidí

Fetální poloha je poloha, ve které člověk leží schoulený na boku se skrčenými koleny. Tato poloha je častá u lidí se starostmi a problémy a vyjadřuje touhu vrátit se do klidu a bezpečí.

Kamberský přidal dva příklady, kde Fialova vláda dělá z jeho pohledu už teď chyby. A to je ve funkci teprve něco málo přes měsíc.

„Vláda chce dle svého programového prohlášení revidovat vztahy s Ruskem (které jsou momentálně zmrazené), ministr zahraničí Jan Lipavský mluví doslova o ‚restartu‘ a ‚povýšení vztahů‘,“ upozornil Kamberský. A jak to vypadá ve skutečnosti? „Druhý nejvyšší ústavní činitel pak srovná Vladimira Putina s Adolfem Hitlerem,“ upozornil komentátor.

A totéž se dá říct ke snaze Fialova kabinetu udržet korektní vztahy v rámci Visegrádské čtyřky, tady Kamberský připomněl, jak předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová mluvila o maďarském premiérovi Viktoru Orbánovi. „Třetí nejvyšší ústavní činitelka poradí Maďarům, aby vyhnali svého premiéra,“ uvedl doslova Kamberský.

Petr Kamberský promlouvá

Petr Kamberský promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…