A Pavel Novotný je nedůstojný? Výsměch Zemanovi za rozhovor

08.12.2019 21:08

Prezident Miloš Zeman poskytl rozhovor deníku MF Dnes a prohlásil v něm, že hodlá ve funkci prezidenta zůstat až do konce svého mandátu, to jest do března 2023. Posteskl si však také, že musí pracovat, i když má jednou za čas naplánovaný „pyžamový den“. A jeho výrok nezůstal bez odezvy...

A Pavel Novotný je nedůstojný? Výsměch Zemanovi za rozhovor
Foto: Screen ČT
Popisek: Andrej Babiš a Miloš Zeman hovoří k vojákům

Když se hovořilo o Zemanově zdraví, Zeman se pochlubil, že přibral – už čtyři kila.

„Když jsem občas v Lánech a mám takzvaný pyžamový den, tak se cítím výborně. Ale protože moji přátelé mají pocit, že mám být více vytížený, tak samozřejmě musím pracovat, plnit prezidentské povinnosti. Zrovna dnes mi přivezli novou verzi mého programu a v několika volných dnech se náhle objevilo buď jmenování velvyslanců, rektora, nebo co všechno. Nu, tak jsem pokrčil rameny, řekl si, že jsem prezident a musím pracovat. A o to více se budu těšit na pyžamový den,“ sdělil prezident.

Prezidentův výrok zaujal řadu spoluobčanů, mezi nimi i Čestmíra Strakatého z časopisu Reflex, který po přečtení rozhovoru konstatoval, že takto vystupuje nejvyšší velitel české armády a reprezentant naší republiky v zahraničí. Prezidentova slova by si podle jeho názoru měli připomenout všichni lidé, kteří dnes útočí na starostu pražských Řeporyjí Pavla Novotného (ODS), že se chová nedůstojně.

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

„Prezident, nejvyšší ústavní činitel, vrchní velitel ozbrojených sil a reprezentant České republiky v zahraničí má nejradši takzvané pyžamové dny. To je tak jako pro všechny, které pohoršuje, že se Pavel Novotný chová nedůstojně,“ napsal Strakatý.

Čestmír Strakatý okomrntoval rozhovor s Milošem Zemanem

Přidal se i komentátor Jindřich Šídlo, jenž dnes působí ve společnosti Seznam.cz.

„Přemýšlím nad tou odpovědí asi hodinu. Kdo nutí prezidenta pracovat? Jaké má nejoblíbenější pyžámko? Je úplně při smyslech?“ zeptal se.

Reakce na Zemanův rozhovor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…